BLOG

Darujte šperk podľa mesiaca narodenia!

Darujte šperk podľa mesiaca narodenia!

Milióny rokov zušľachťovania a zjemňovania urobili z drahých kameňov to, čo sú dnes – jednu z foriem dokonalosti. Vedeli ste, že každý drahokam nesie v sebe odkaz, ktorý čaká na svoje rozlúštenie?

Polodrahokamy a drahokamy pochádzajú z jedného zdroja – našej Zeme. Chemické zloženie drahokamov má úzku súvislosť s človekom. Ide o priezračné formy čistých chemických zlúčenín, ktoré sa nachádzajú v ľudskom tele. Priamy styk týchto nerastov s telom v podobe šperkov energeticky pôsobí na naše telo. Ako si vybrať svojho favorita?

Oficiálne drahokamy podľa mesiaca narodenia

V roku 1912 Americká národná asociácia klenotníkov začala štandardizovať drahé kamene podľa mesiaca narodenia. Takto zvolené drahokamy môžu byť osobité dary symbolizujúce sviatok, výročie alebo inú významnú udalosť v danom mesiaci.

GRANÁT (Január)

Darujte šperk podľa mesiaca narodenia!

O granáte: Historicky je známe, že tento hrejivý kameň uctievali už starí Egypťania ako symbol života. Počas stáročí bol používaný ako talizman – najmä u cestovateľov. Reprezentuje pohodu, prosperitu, zdravie a dlhotrvajúce priateľstvo.

AMETYST (Február)

Darujte šperk podľa mesiaca narodenia!

O ametyste: Vzhľadom k tomu, že fialová je považovaná za kráľovskú farbu, priraďuje sa ametystu symbolika moci. Vibrácie, ktoré vyžaruje, sú výborné do chladných zimných dní. Symbolizuje odvahu, stabilitu a silu.

AKVAMARÍN (Marec)

Darujte šperk podľa mesiaca narodenia!

O akvamaríne: Námorníci zvykli akvamarín nosiť ako ochranný kameň. Jeho názov je spojený s vodou (aqua) a morom (mare). Presne taká je aj jeho farba. Pripomína nekonečnosť mora i neba, a tým evokuje pocit slobody. Partnerom vraj pomáha prekonať vzájomné odlišnosti. 

DIAMANT (Apríl)

Darujte šperk podľa mesiaca narodenia!

O diamante: Proces, akým diamanty vznikajú, ich robí extrémne vzácnymi. Zásnubné prstene či svadobné obrúčky nie sú vysádzané diamantmi náhodne. Tento drahokam totiž symbolizuje pevnosť, oddanosť a nekonečnú lásku. No nielen dizajn, ale aj kvalitu ručne osadených diamantov máme pod absolútnou kontrolou vďaka nášmu exkluzívnemu členstvu na diamantovej burze v Antverpách. 

SMARAGD (Máj)

Darujte šperk podľa mesiaca narodenia!

O smaragde: Už starí Inkovia a Aztékovia považovali smaragd za posvätný kameň a dodnes sa teší obľube u slávnych a bohatých. Je najcennejším kameňom z odrody berylu. Napomáha relaxácii a je dokonalým symbolom pre 20. a 35. výročie manželstva.

MESAČNÝ KAMEŇ (Jún)

Darujte šperk podľa mesiaca narodenia!

O mesačnom kameni: Tento drahokam nám rovnako ako Mesiac pripomína, že všetko je súčasťou cyklu zmien. V arabských kultúrach je považovaný za symbol plodnosti. Všeobecne zvyšuje intuíciu a vyrovnáva mužskú a ženskú energiu. 

RUBÍN (Júl)

Darujte šperk podľa mesiaca narodenia!

O rubíne: Už v časoch Rímskej ríše boli rubíny také vzácne, že sa začali vyrábať ich imitácie. S rubínmi, kráľmi drahokamov, sa spája vášeň a ohnivá energia. Sú obľúbeným darčekom na 40. a 50. výročie svadby. 

PERIDOT (August)

Darujte šperk podľa mesiaca narodenia!

O peridote: Tento vzácny „kameň svetla“ patril k obľúbeným drahokamom kráľovských rodín a duchovenstva. Je symbolom hojnosti. Uvoľňuje starú záťaž, ktorú si človek nesie na ceste životom.

ZAFÍR (September)

Darujte šperk podľa mesiaca narodenia!

O zafíre: Zafír, kameň múdrosti, je hneď po diamante najtvrdším drahokamom. Má čestné miesto v mnohých korunovačných klenotoch a zásnubných prsteňoch. (Pamätáte si na zásnubný prsteň Kate Middleton?). Okrem iného zafír podporuje pocit duševnej rovnováhy. 

OPÁL (Október)

Darujte šperk podľa mesiaca narodenia!
 
O opále: V Indii sa opály označovali ako „bohyne dúhy“. A skutočne, akoby sa v nich odrážal celý vesmír. Opál vnáša do života svetlo a povzbudzuje umelecké sklony.

CITRÍN (November)

Darujte šperk podľa mesiaca narodenia!

O citríne: Kedysi sa ním počas dlhých zím liečili ľudia s depresívnou náladou. Citrín je ako tekuté zlato, alchýmia zaliatia do šperku. Je kameňom slnka, úspechu, prosperity, vhodný pre obchodníkov. No rovnako je ideálnym kameňom k 13. a 17. výročiu manželstva. 

TANZANIT (December)

Darujte šperk podľa mesiaca narodenia!

O tanzanite: Tanzanit je novodobo objavený modrý „drahokam 20. storočia“, ktorý sa zvykne darovať pri narodení dieťaťa. Do života vnáša súlad a harmóniu.


Rodný list šperku a doživotná záruka s bezplatným servisom


Ako vidíte, naša klenotnícka dielňa v Trenčíne je miestom, kde zlato a prírodné drahé kamene pretvárame na skutočné zázraky. Popri kráse by sme však radi podčiarkli aj kvalitu. V poslednom desaťročí sme investovali veľa úsilia do vzdelávania v oblasti drahokamov. V roku 2010 sme založili Slovenský gemologický inštitút, ktorý je v súčasnosti najvyššou znaleckou inštanciou v odvetví drahých kameňov na Slovensku.

A keďže si stojíme za kvalitou našej práce, k našim šperkom ponúkame doživotnú záruku proti vypadnutiu drahého kameňa a celoživotný bezplatný servis prvej triedy.

Stačí sa už iba zamilovať. Vianoce sú na to ideálne, čo poviete? :-)