BLOG

Diamantový set pod stromček je nezabudnuteľný osobný darček

Diamantový set pod stromček je nezabudnuteľný osobný darček

Radi by ste prekvapili tieto Vianoce svoju milovanú niečím osobnejším? Z prírodných materiálov, ktoré vydržia večne, s rukopisom klenotníkov, pre ktorých sa výroba šperkov stala priam osudom? Tak práve pre vás sme písali nasledujúce riadky, v ktorých nájdete 7 krásnych a nadčasových diamantových setov, v rôznych dizajnoch, cenách i druhoch zlata. Vyberte ten, ktorý je vášmu srdcu najbližší. Veď správne vidíme iba srdcom, však?


Prívesok Innocence

Diamantový prívesok Innocence z bieleho zlata

Predstavujeme vám Prívesok Innocence. Na výrobu sme použili prírodné materiály: biele zlato, diamant. button=

Pozrieť šperk


1. Diamantová súprava Sonnet

Čo môže svojráznejšie vyjadriť hĺbku vzťahu k milovanej osobe ako diamant? Tento symbol vzácnosti je, paradoxne, tvorený jedným z najviac zastúpených stavebných prvkov v prírode – uhlíkom. To mu však neuberá na jedinečnosti, práve naopak. Pre našich čelných predstaviteľov – Ivana a Martina Mikušovcov – sú diamanty už vyše 20 rokov doslova srdcovou záležitosťou, o čom svedčí fakt, že sú jediní slovenskí členovia na najstaršej diamantovej burze sveta v Antverpách.Pri výbere diamantov nie sme limitovaní, pre klientov osobne vyberáme to najlepšie a stojíme si za kvalitou každého ručne vyrobeného šperku,“ dodáva M. Mikuš.

Diamantový set pod stromček je nezabudnuteľný osobný darček
 

Prečo darovať diamantovú súpravu Sonnet: Ísť za hlasom svojho srdca nebýva vždy ľahké, no v prípade tohto romantického setu budete len s ťažkým srdcom robiť akékoľvek kompromisy. Nesie v sebe totiž silné emocionálne posolstvo, ktoré najkrajšie vynikne medzi štyrmi očami. A tie pokojne môžu zostať na chvíľku privreté. Pod rozžiareným vianočným stromčekom. Ak si však chcete nechať prekvapenie aj na neskôr, darujte briliantové náušničky Sonnet na Vianoce a rovnomenný prívesok napríklad na Valentína či iný osobný sviatok vašej ženy.

2. Diamantová súprava Bellisima

Vedeli ste, že pri diamantoch posudzujeme vlastnosti podľa štyroch kritérií známych ako štyri C? Cut (výbrus), color (farba), clarity (čistota) a carat weight (váha udávaná v karátoch). Pri kúpe diamantov je dobré vedieť, že z hľadiska praktického posúdenia farby, teda pri posudzovaní farby diamantu osadeného do šperku, je pre väčšinu ľudí extrémne náročné, ak nie nemožné, posúdenie rozdielu vo farbe diamantov dvoch susediacich stupňov (napr. G a H). Rozdiel v ich cene však môže byť významný. Rozumnou voľbou farby tak môžete pri kúpe diamantu ušetriť značnú sumu peňazí, pričom váš diamant bude po osadení do šperku vyzerať veľmi podobne ako iný, avšak oveľa drahší. Ak kupujete šperk z bieleho zlata, s veľkou pravdepodobnosťou budete aj diamanty v stupňoch farby G alebo H, ktoré sú v ňom osadené, považovať za takmer dokonale bezfarebné,“ konštatuje náš špičkový gemológ Martin Mikuš.

Diamantový set pod stromček je nezabudnuteľný osobný darček
 

Prečo darovať diamantovú súpravu Bellisima: Existuje na to hneď niekoľko zmysluplných dôvodov. V talianskom jazyku „Bellisima“ znamená krásna, takže už samotný názov je komplimentom. Ak ste s vašou ženou kultúrne aktívni, určite sledujete aj spoločenskú etiketu. Tá odporúča kombinovať dva, maximálne tri druhy šperkov. Zväčša ide o symbiózu náušníc s príveskom alebo prívesku s prsteňom. Obrovským benefitom pri tejto nádhernej briliantovej súprave je jej univerzálnosť a nadčasovosť. Aj preto sa netreba báť do týchto kúskov investovať a ukázať tak, že vám na vašej polovičke skutočne záleží.

 
3. Diamantová súprava Promise

Ak ste prišli do kontaktu s našou rodinnou značkou až v tomto článku, je dôležité vedieť, že pracujeme iba s prírodnými diamantmi a v našej špeciálnej Black and white kolekcii i s takzvanými „fancy colored“ diamantmi. Sú vysoko elegantné, magické a čierne ako noc. „Prírodné čierne diamanty, pokiaľ ich rovnomerné čierne sfarbenie nie je dôsledkom žiadnych dodatočných úprav, sú pomerne vzácne. Prevažná väčšina čiernych diamantov, s ktorými sa dnes môžeme v praxi stretnúť, bola za účelom zjednotenia čiernej farby v celom objeme kameňa podrobená úprave vysokým tlakom a vysokou teplotou (HPHT – high pressure & high temperature). Atraktívne prírodné čierne diamanty sú skôr ojedinelé, objasňuje M. Mikuš aj na margo čoraz aktuálnejšej témy falšovania diamantov.

Diamantový set pod stromček je nezabudnuteľný osobný darček

Prečo darovať diamantovú súpravu Promise: Ak súhlasíte s tým, že charakter šperku úzko súvisí s osobnosťou nositeľky, ste na správnom mieste. Presnejšie povedané, pri správnom sete. Zmyselné náušnice s prsteňom Promise z čiernych a bezfarebných diamantov nie sú prvoplánovo vyzývavé, ale dokonale glamour. Vaša „femme fatale“ ich perfektne využije na akciách, kde treba zanechať silný prvý aj posledný dojem. Dovolíte jej tak zažiariť spôsobom, pri ktorom zostane sama sebou. A keďže všetky naše šperky vyrábame v limitovaných kúskoch, unikátnosť tohto setu ešte viac naberá na emócii i jedinečnosti.

4. Diamantová súprava Sinead

Zaujíma vás, aký výbrus je momentálne najviac „in“? Slovami nášho výkonného riaditeľa Martina Mikuša: I keď sa väčšina štatistík jednoznačne zhoduje na tom, že je to stále okrúhly briliant, preferencie sa značne líšia v závislosti od regiónov, ale aj farby či veľkosti diamantov. Mimochodom, práve okrúhly briliantový výbrus, alebo ako sa mu často zvykne vravieť briliant, je v skutku dokonalý. Nie náhodou sa stal základom pre množstvo ďalších tvarov, ktoré sú z neho odvodené a z hľadiska princípov optiky využívajú poznatky, ktoré do sveta brúsenia diamantov priniesol práve briliant.“

Diamantový set pod stromček je nezabudnuteľný osobný darček
Prečo darovať diamantovú súpravu Sinead: Pretože je to briliantová stálica na našom šperkovom nebi. Absolútne dokonalá vo všetkých druhoch 14-karátového zlata. Hodí sa do práce, na pohovor, bežné dni, aj dni slávnostné. Harmonický tvar kruhu navyše lahodí všetkých typom žien a ak tá vaša nenosí v živote veľa šperkov, toto bude bezpodmienečne univerzálny kúsok v jej minimalistickej šperkovnici.

5. Diamantová súprava Meaning

Ak nás pozorne čítate, určite ste si všimli, že sme sa ešte nevenovali kritériu, ktorým je čistota” diamantov. „Charakteristiky čistoty nehovoria len o tom, aký je diamant zriedkavý a cenný. Rovnako ako je extrémne nepravdepodobné, že by dvaja ľudia mali identické odtlačky prstov, je tiež rovnako nepravdepodobné, že by dva diamanty mali rovnaké charakteristiky čistoty na tých istých miestach. Preto možno charakteristiky čistoty diamantu považovať za akýsi unikátny identifikačný znak každého diamantu – zjednodušene povedané – za jeho jedinečnú DNA,“ vysvetľuje Martin Mikuš.

Diamantový set pod stromček je nezabudnuteľný osobný darček

Prečo darovať diamantovú súpravu Meaning: Bezpodmienečná láska s tými najčistejšími úmyslami je ukrytá v tomto nádhernom puristickom skvoste, ktorý v zime pripomína snehovú vločku a v lete kvet. Obe formy sú príjemne romantické. Šmrnc a nápaditosť setu Meaning sľubuje lásku, ktorá nestagnuje. Lásku, ktorá sa vyvíja. Aj ďalšie generácie.

6. Diamantová súprava Avidity

Karáty. Karáty. A zasa raz karáty. Máte pocit, že sa v diamantovej ríši okolo nich všetko točí? „Hmotnosť, i keď je faktorom s najvýraznejším vplyvom na hodnotu diamantu, nie je ani zďaleka jediným kritériom, ktoré ju môže do značnej miery ovplyvniť. Ideálna hmotnosť je veľmi relatívna vec. Všetko je to totiž otázkou individuálneho vkusu. A tiež aj finančných možností. Pre niekoho to môže byť diamant o hmotnosti nula celá desať karátu (0,10 ct), pre iného zase dva karáty (2,00 ct),“ hodnotí M. Mikuš.
 


Diamantový set pod stromček je nezabudnuteľný osobný darček
 

Prečo darovať diamantovú súpravu Avidity: V prvom rade ide o našu štýlovú diamantovú novinku, ktorú sme predstavili len nedávno. Máme z nej takú radosť, že sme ju zaradili medzi 10. top trendov na rok 2020, ktoré budú udávať tón aj štýl pravým milovníčkam šperkov. Mnohopočetné diamanty vytvárajú na svetle sveta dojem jedného veľkého diamantu, takže celý set Avidity žiari ako diamantové slnko života. Každým pohľadom naň si žena vášho života môže pripomínať vás. Najvzácnejší diamant po jej boku.

7. Diamantová súprava Always

Och, aby sme nezabudli na diamantové resumé”, a tým vám na záver uľahčili (pred)vianočné rozhodovanie – diamant sa pýši titulom najtvrdšieho nerastu na našej planéte (na Mohsovej stupnici tvrdosti mu patrí 10. miesto). Diamant nerozbijete, nepoškriabete, nepôsobia na ňom kyseliny, zásady, ani voda. Z praktického hľadiska nosenia je to podstatný fakt, keďže diamantové šperky sú už celé stáročia vnímané ako generačné aj investičné klenoty. Túto krásnu rodinnú synchronicitu sme pretavili aj do diamantového setu Always so symbolom nekonečna.

Diamantový set pod stromček je nezabudnuteľný osobný darček
 

Prečo darovať diamantový set Always: Symboly sú mocné, prítomné všade okolo nás, bez ohľadu na kontinent, hlboko driemu v našom podvedomí. My ich zakaždým aktivujeme v našej trenčianskej klenotníckej dielni, keď zhmotňujeme šperky do podoby, ktorá povie viac ako tisíc slov. Príkladom je práve zaujímavý set Always, ktorého tvar ležatej osmičky symbolizuje nesmrteľnosť a večnosť. To sú atribúty, ktoré patria aj k prírodným diamantom, takže ako vidíte, u nás nie je nič náhoda. Radi vám to dokážeme v jednom z našich siedmich kamenných klenotníctiev, kde sa na vás tešia naše šikovné predajkyne. Ich profesionalita je jedným z pilierov nášho rodinného klenotníctva, rovnako ako originálnosť našich ručne robených šperkov!