BLOG

Predajkyňa Zuzka Baluchová: Všetko je to o zážitku a emócii!

Predajkyňa Zuzka Baluchová: Všetko je to o zážitku a emócii!

Už šesť rokov pracuje ako profesionálna predajkyňa v Mikuš Diamonds. So šperkami nemala predtým žiadne skúsenosti, no ako hovorí: „K šperkom som nadobudla úplne iný vzťah. Predávame dizajnové kúsky, ktoré vám nevyrobí nejaký stroj. Za každým šperkom stojí kopec tvrdej a poctivej práce. Celé je to krásne prepojené, a to vytvára rodinnú atmosféru.“

V čom spočíva vaša práca a čo vás na nej najviac baví?

V prvom rade sa snažíme byť iní. Zákazník musí byť spokojný a hlavne cítiť, že u nás dostáva nadštandard. Neustále sa v tomto smere vzdelávame a zaškoľujeme. Zákazníkom sa snažíme vysvetliť aj problematiku okolo diamantov, ako sa ohodnocujú, aby dostali komplexný pohľad na šperky, ktoré nerobia iba radosť, ale majú aj svoju hodnotu.

V neposlednom rade ľudský prístup majiteľov, ktorí sú skutoční odborníci, skvelý kolektív, no hlavne pozitívna spätná väzba od zákazníkov, to je pre mňa najväčšia radosť.


Pri akých príležitostiach zvyknú ľudia kupovať šperky?

Väčšinou chodia nakupovať muži, ktorí si zvyknú robiť prieskum a potom sa finálne rozhodnú. Celoročne sú veľmi silné práve zásnuby. Ďalšími obľúbenými príležitosťami sú napríklad výročie, okrúhle narodeniny, kde sa na šperk môže poskladať celá rodina, či šperk pri narodení dieťaťa. No chodia, samozrejme, aj ženy, ktoré si vysnívaný šperk kúpia samy pre radosť. Ďalšou kategóriou sú páry.

Tu by som ešte spomenula, že je veľmi obľúbené doladiť šperk do celej súpravy od náušníc cez náhrdelník, prsteň či náramok. Vždy je to však o pocitoch, emócii a zážitku. Zákazníci sa skrátka musia u nás cítiť dobre.

Predajkyňa Zuzka Baluchová: Všetko je to o zážitku a emócii!

Ako ste spomínali, zásnubné prstene sú najsilnejším segmentom. Po čom ženy túžia?

Klasický diamantový zásnubný prsteň je určite v popredí a u nás sa dá kúpiť v každej cenovej kategórii. Tak prečo kupovať umelý zirkón? Nájdu sa však aj muži, ktorí majú záujem o farebné drahé kamene v prsteni, pretože vedia, že toto sa ich vyvolenej páči. Vždy je to o zákazníkovi, ku ktorému pristupujeme maximálne individuálne.

Tým, že máme výrobu priamo v Trenčíne a naši majitelia, ako členovia najstaršej diamantovej burzy v Antverpách, nakupujú diamanty priamo, vieme nadizajnovať a vyrobiť prsteň či iný šperk priamo na zákazku. Nehovoriac o benefitoch, ako celoživotná záruka a bezplatný servis. Tým je o šperk postarané prakticky do konca života.


Aké sú ďalšie zákaznícke a zamestnanecké benefity?

Ako predajkyne dostávame pracovné šperky, ktoré využívame v práci. A rovnako si môžeme kúpiť šperky za zvýhodnenú cenu. Navyše raz za rok získa najlepšia predajkyňa možnosť vybrať si šperk v hodnote 1000 eur. Vždy je to o tom, ako sa k tej práci postavíte. Toto všetko sú totiž hmotné výhody, ktoré by neboli ničím, keby som nebola v Mikuš Diamonds spokojná.

Zákaznícky vernostný systém zasa funguje tak, že pri dosiahnutí istého obratu získa zákazník fixnú zľavu na všetky ďalšie nákupy. Ďalej, ak si u nás zákazník kúpi zásnubný prsteň, obrúčky má za zvýhodnenú cenu. Okrem toho mávame rôzne súťaže, kde sa snažíme byť v ešte väčšom spojení s našimi zákazníkmi. V konečnom dôsledku – pre nich to všetko robíme. :-)