BLOG

Šperkový minimalizmus - keď menej je viac!

Šperkový minimalizmus - keď menej je viac!

Minimalizmus ako umelecký smer sa najskôr zakorenil v architektúre, neskôr v móde i dizajne. Dnes je doslova umením, vedomou filozofiou, ako nastaviť svoj život praktickejším a jednoduchším spôsobom. Paralela s minimalistickým typom šperkov tu rozhodne nie je náhodná. Aj my túžime po tom, aby ste sa s našimi šperkmi cítili komfortne, no stále príťažlivo. Samy sebou, no s puncom klenotníckeho umenia na vlastnej koži. Ako to docieliť?

Náhrdelník Eminent

Diamantový náhrdelník Eminent z bieleho a ružového lata

Predstavujeme vám Náhrdelník Eminent. Na výrobu sme použili prírodné materiály: biele zlato, ružové zlato, diamant.

Pozrieť šperk

 

Minimalistky v biznis sfére

 

Pojem minimalistický šperk evokuje predstavu čistého a jednoduchého kúsku. Všetko na ňom pôsobí decentne a jednotne. Nič nie je navyše. Pri vysoko formálnej príležitosti akou je napríklad obchodné rokovanie, to vnímame ešte výraznejšie. Mimochodom, vedeli ste, že nemať žiadne šperky je v tomto prípade rovnako nevhodné, ako mať ich príliš veľa? Minimalizmus sa však nedotýka len počtu šperkov, ale aj ich štýlu a farebnosti. Veľmi prísny „dress code“ si vyžaduje rovnako konzervatívny prístup, no ak je charakter firemnej kultúry uvoľnenejší, pokojne dajte väčší priestor svojmu osobitému štýlu. Vždy však s dôrazom na vkus a eleganciu.

Šperkový minimalizmus - keď menej je viac!
 

Šperkovnica Mikuš Diamonds: Je vskutku plodná na skvosty, ktoré už na podvedomej úrovni priťahujú vibrácie úspechu. Veď si len dobre prehliadnite vysoko elegantné náušnice Polestar, v ktorých absolútne dokonalým spôsobom hrajú prírodné juhomorské perly a diamanty. Ak nie ste náušničkový typ, ale preferujete prívesky jemne padajúce do dekoltu, diamantový zástupca Innocence je perfektnou voľbou. V prípade, že na sebe milujete práve svoje ruky, rafinovaný prsteň Natty s briliantmi zdôrazní ich línie prudko očarujúcou formou.

 

Minimalistky na slávnostných akciách
 

Vymenovať špeciálne príležitosti či oslavy, pri ktorých sa žiada minimalistický šperkový dizajn, by bolo skutočne náročné na vašu pozornosť. Okrem iného každá ženská bytosť vie, kedy príde ten pravý čas zažiariť. Harmónia je však kľúčovým slovom, alfou i omegou pri tvorbe svojského štýlu, kde premysleným minimalizmom docielite maximálny výsledok. Ide o skutočne krásny paradox, ktorý už celé generácie inšpiruje nielen módnych tvorcov, ale aj klenotníckych šikovníkov, ktorí presne v tomto duchu kreujú majstrovské diela v našej trenčianskej klenotníckej dielni.

Šperkový minimalizmus - keď menej je viac!
Šperkovnica Mikuš Diamonds: Ak zvolíte extravagantnejší outfit, neprebíjajte jeho markantnosť rovnako preexponovanými šperkmi. V tomto duchu krásne poslúžia božské diamantové stálice Sinead, ako i čarovný ruženínový prívesok Hermione, ktorému sekundujú kráľovské diamanty. Jemnosť nad jemnosť v tejto slávnostnej kapitole uzatvára unikátny prsteň Sunset, ktorému dominuje špeciálne (neviditeľne) ručne osadený nežný ruženín.

 

Minimalistky v bežnom živote

 

Ako ste si mohli všimnúť, minimalistický štýl stavia najmä na hladkých a jemných líniách, ktoré sú dôkladne zapracované do našich ručne zmajstrovaných skvostov. Potešujúce je, že investícia do tohto druhu šperkov sa vám vráti aj pri každodennom nosení. Zvlášť, ak patríte k subtílnejším typom, ktoré nestavajú na módnej prvoplánovosti a vyzývavosti. Energiu minimalistických kúskov spoznáte s veľmi nevtieravým, no o to silnejším razením.

Šperkový minimalizmus - keď menej je viac!
 

Šperkovnica Mikuš Diamonds: Ak ste romantickejšia osobnosť, vyberte si nesmrteľný motív srdca, ktorý sme štýlovým spôsobom vložili do diamantového náramku Fervency. Romantický charakter vašej duše zasa splynie s nádhernými morganitovými náušnicami Landmark. V prípade, že patríte k výraznejším typom, voľte formu s väčšou plochou drahého kovu ako napríklad v diamantovom prívesku Centric. Už jeho názov je príznačný, keďže dokáže celú pozornosť okolia pritiahnuť na seba. Podmienkou však je, aby ste ho nekombinovali s inými šperkmi. Jedine tak môže zostať v segmente harmonických minimalistických klenotov.

 

Minimalistky v letnom období
 

Minimalizmus nevychádza z módy ani v tohtoročnej letnej sezóne. Doplnený je však o farby, sýte i pastelové, ktoré k pohodovému letu nekompromisne patria. Aj tu však platí, že menej je viac, v tomto prípade najviac. Ak si teda zamilujete farebný minimalizmus, nechajte vyniknúť ideálne jeden drahý kameň efektne osadený do éterických tvarov. Takto zostanete nesmierne ženská a zároveň vkusne štýlová „femme fatale“.

Šperkový minimalizmus - keď menej je viac!
 

Šperkovnica Mikuš Diamonds: Topás. Praziolit. Akvamarín. Tieto tri drahé dary bohyne prírody sme pre vás vybrali v skvostoch, ktoré svojím prevedením nemajú konkurenciu. Pozrite sa, koľká jednoduchosť a zároveň živosť doslova žiari z luxusných topásových náušniček Lovable, magického prívesku Nebula s neprekonateľným praziolitom či z akvamarínového prstienku Elegant. Mimochodom, posledný zástupca veselo ašpiruje na trendový, no súčasne nadčasový zásnubný klenot. Niet sa čo diviť, však?

Prsteň Quintessence

Perlový prsteň Quintessence zo žltého zlata

Predstavujeme vám Prsteň Quintessence. Na výrobu sme použili prírodné materiály: žlté zlato, juhomorská perla.

Pozrieť šperk

 

V jednom jedinom minimalistickom kúsku sa tak spájajú mnohé príbehy, ktoré čakajú na to, kedy im vdýchnete život. My sme prvý krok spravili, ten ďalší je na vás. Vedzte však, že radi budeme stáť po vašom boku ako rodinný klenotník, s tradíciou a vášňou, bez ktorej by nevzniklo nič na svete. A aby to všetko mohlo medzi nami úspešne pokračovať, s profesionalitou nám vlastnou vám ponúkame nadštandardné benefity ako doživotnú záruku proti vypadnutiu drahého kameňa a bezplatný servis, ktorému sa nonstop venujú naši majstri v duchu hesla: Všetko pre vás!