BLOG

Top šperky a míľniky Mikuš Diamonds v roku 2022!

Top šperky a míľniky Mikuš Diamonds v roku 2022!

Jedno slovenské príslovie hovorí, že najväčším šťastím je, ak sa na konci roka cítime lepšie, ako na jeho začiatku. V našom rodinnom klenotníctve sme naplnení obrovskou radosťou a vďačnosťou, pretože túto myšlienku sme zhmotnili v podobe splnenia nášho dlhoročného sna o vlajkovej lodi v historickom centre Trenčína. No nejde tu len o naše sny. Tešíme sa, že sme aj tento rok splnili zásnubné, svadobné, top trendové, no v každom ohľade unikátne sny Vás. Našich zákazníkov. Aj preto nasledujúce riadky venujeme inšpiratívnej bilancii toho, čo u nás aj u vás najviac zarezonovalo. Tipnete si, čo to bude?


 

High-end šperky – klenotnícke chuťovky    
 


Veľmi sa tešíme, že ste si aj počas tohto roku obľúbili našu majstrovskú kategóriu High-end šperkov, a to nielen kvôli atmosfericky nafoteným vizuálom, ale aj vďaka jedinečným príbehom, ktoré sa viažu k zrodu šperkov – zväčša vyrobených v jednom jedinom kuse. V tejto súvislosti nás hreje pri srdci nezameniteľný High-end kúsok, prsteň Madagascar. Tento skvost zdobí špičkový prírodný zafír v excelentnej modrej farbe – v ušľachtilom oválnom výbruse – v štýle zásnubného prsteňa princeznej Diany. V súčasnosti ide o náš najdrahší prsteň v ponuke Mikuš Diamonds, takže ak túžite po skutočne špeciálnom zásnubnom klenote, v duchu svadobnej tradície „niečo modré“, luxusné i nadčasové, niet lepšej voľby. Mimochodom, keď sa budete kochať veľkou nádherou našich High-end šperkov, všimnite si, že najviac kúskov je perlových. A práve o perly bol tento rok enormný záujem!    

Top šperky a míľniky Mikuš Diamonds v roku 2022!

 

Perlové šperky na vzostupe    
 

Vždy, keď sa nám dostane do rúk prírodná perla, sme fascinovaní, okrem jej nenapodobiteľných estetických parametrov, aj jej unikátnym zrodom. Perly sú totiž vytvorené zo živých organizmov. Obsahujú vodu, proteíny a kryštalický vápnik. O tomto zázraku z prírody básnila už aj slávna módna ikona Coco Chanel, keď povedala: „Čipka je jedna z najkrajších imitácií prírody, ale perly sa hodia pre každú príležitosť.“ Presne toto cítili naše klientky, ktoré si dopriali mnohé skvosty z elegantnej Pearl collection. Za všetky spomenieme perlovo-diamantový set Leiria, ktorý sme vyrobili vo všetkých druhoch zlata. Nádherná biela farba exotických juhomorských perál reprezentuje šperkársku klasiku v tom najlepšom zmysle slova. V symbióze s prírodnými briliantmi evokuje jemnosť, diskrétnosť a otvorenosť.    

Top šperky a míľniky Mikuš Diamonds v roku 2022!    

Podobné estetické princípy odráža aj náš nový dizajnový šperk Belis, do ktorého vkladáme veľké nádeje. „Ide o prekrásne klenotnícke dielo, kde hlavnú úlohu hrajú perly. Veríme, že sa stane našou exkluzívnou perlovou stálicou tak, ako dlhé roky bola La luna,“ konštatuje Iveta Zimková Mikušová.    

Top šperky a míľniky Mikuš Diamonds v roku 2022!

 

Top trendy a opálové skvosty

 

Na tomto mieste nemôžeme rozhodne opomenúť ani našu sviežu kategóriu 10 Top trendov 2021/22, kde sme namiešali dizajnovo aj drahokamovo pestrú ponuku trendsetterských šperkov. V najbližších týždňoch už síce nájdete v našich siedmich klenotníctvach (ako aj na našom webe), aktuálne Top trendy na rok 2023/24, no to neznamená, že tie predošlé už splnili svoj účel. Jedným z našich hlavných posolstiev pri tvorbe šperkov je nadčasovosť, takže ich hrdo môžete nosiť nielen vy, ale aj ďalšie generácie vášho rodu. Mimochodom, tipnete si, ktorý kameň tu u vás doslova kraľoval? Bol to... drahý opál!    

Top šperky a míľniky Mikuš Diamonds v roku 2022!    
 

Ten sme ručne osadili do opálovej súpravy Shanara vo všetkých druhoch zlata. Vďaka triezvemu dizajnu a čistým oválnym líniám kameňa sme nechali vyniknúť prirodzenej „dúhovej“ kráse drahého opálu. „Opál bol však žiadaný aj v iných modeloch v našej Opal collection, z čoho sa nesmierne tešíme, keďže aj pre nás, klenotníkov, ide o kameň, ku ktorému máme špeciálny vzťah,“ konštatuje obchodná riaditeľka a dizajnérka Iveta Zimková Mikušová. Tú veľmi milo prekvapil aj úspech ďalšieho top trendu, diamantového zásnubného prsteňa Mia. „Tento prsteň som vnímala ako úzkoprofilový šperk, no očaril ma tak, že som ho zaradila medzi Top trendy. Ide vskutku o nádherný dizajn, vďaka čomu sa stal jedným z najobľúbenejších polkáratových prsteňov, aj keď je jeho cena vyššia.“ A keďže od zásnub je už iba krok ku svadbe, sme radi, že ste si veľmi rýchlo obľúbili aj nové dizajny svadobných obrúčok, ktoré sme „refreshli“ v rámci našej Weding line kolekcie minulý rok.  



Top šperky a míľniky Mikuš Diamonds v roku 2022!    

Unikátne šperky pre unikátne okamihy

 

Popri Top trendoch, zásnubných prsteňoch či svadobných obrúčkach nás veľmi motivoval váš záujem o Unikátne šperky, kde s láskou a vášňou dopĺňame jedinečné drahé kamene osadené v jedinečných výbrusoch a dizajnoch. Ich krása berie dych, a to nielen vtedy, ak sú dekorované neprehliadnuteľnými farebnými drahokamami. Nesmrteľné diamanty v príťažlivom dizajne vždy zaujmú a urobia ten správny šmrnc a prvý dojem. Dokonalým príkladom je briliantový diamantový prívesok Entertainment, ktorý je stvorený na udalosti spoločenské, zábavné, slávnostné aj tie obchodné. Na prvý pohľad jednoduchý diamantový hadík v sebe skrýva precíznu prácu našich majstrov klenotníkov. Vďaka originálnemu tvaru a rôznym hrúbkam prívesku po celej dĺžke tento šperk nádherne sadne do dekoltu dámy,“ usmieva sa Iveta Zimková Mikušová.    

Top šperky a míľniky Mikuš Diamonds v roku 2022!    
 

Obľúbené a vždy ľúbené diamantové šperky

 

Popri dizajnových kúskoch, ktoré si nachádzajú svojich špecifických zákazníkov, sú veľmi preferované (a cenovo zaujímavé) jednoduché diamantové vzory. „Častokrát ide o modely, ktoré nosia naše klientky prakticky denne. V tomto chceme byť doslova premakaní, takže ich zväčša dolaďujeme s našimi klenotníkmi vo výrobe, aby boli aj z praktického hľadiska tip-top.“ Aj tu vznikli mnohé romantické novinky, ktoré ste si zamilovali, čo nás nesmierne inšpiruje pri ďalšej tvorbe.    

Top šperky a míľniky Mikuš Diamonds v roku 2022!    
 

Vzácny klenot, ktorý krášlil aj Máriu Teréziu

 

Rok 2022 sa však nespájal iba s klenotníckou tvorbou v rovine našej „štandardnej“ práce, ale najmä s neštandardným počinom, ktorý sa viaže na mesto, kde žijeme a pracujeme. Dňa 5. apríla tohto roku uplynulo totiž 400 rokov, odkedy bola do Trenčína prinesená uhorská kráľovská koruna. V súvislosti s týmto významným výročím sme na čele s naším klenotníckym majstrom Augustínom Hôrkom vytvorili dokonalú repliku tohto nádherného korunovačného klenotu. „Koruna je vyrobená zo striebra a pokovaná rýdzim zlatom. Jej celková hmotnosť je viac ako 2 kilogramy a zodpovedá originálu, ktorý je však vyrobený zo zlata. Ide skutočne o dokonalú kópiu, na nerozoznanie od originálu,“ približuje proces výroby Martin Mikuš. Replika koruny v celej svojej kráse zhmotňuje viac ako 1000 hodín klenotníckej práce a v súčasnosti je prístupná verejnosti každú prvú a tretiu sobotu v mesiaci v čase od 10:00 - do 16:00 hod. v podzemných priestoroch nášho klenotníctva na Mierovom námestí 40 v centre Trenčína. Zároveň je možné prísť si korunu pozrieť v rámci školskej exkurzie vo vopred dohodnutom čase.    

Top šperky a míľniky Mikuš Diamonds v roku 2022!    
 

Otvorenie prestížneho Klenotníckeho domu Mikuš Diamonds

 

Poznáte ten pocit, keď všetko do seba dokonale zapadne? Presne toto sme cítili nielen po slávnostnej prezentácii repliky uhorskej kráľovskej koruny, ale aj pri oficiálnom otvorení nášho jedinečného Klenotníckeho domu v centre Trenčína. Tu na jednom mieste žijeme svoj sen, pretože okrem vlajkového klenotníctva Mikuš Diamonds v týchto krásnych priestoroch združujeme aj výrobu, gemologické laboratórium a administratívu. „Týmto krokom vdychujeme život späť do centra mesta, tam, kde malo zlatnícke remeslo vždy svoje čestné miesto,“ hrdo konštatuje gemológ Martin Mikuš, ktorý sa v lete zúčastnil aj exkluzívneho kurzu Scientific Gemmology Course vo švajčiarskom Bazileji. A keďže konštantné vzdelávanie je jeden z pilierov našej práce, začali sme u tých najmenších. V reprezentatívnych priestoroch nášho Klenotníckeho domu sme zorganizovali prvý ročník Letnej školy gemológie pre deti. Veríme, že sa stretneme v super atmosfére a nadšenej zostave aj v roku 2023. :-)   



Top šperky a míľniky Mikuš Diamonds v roku 2022!    

5 rokov od zmeny značky Briliant na Mikuš Diamonds


Po výživnom lete sme vhupli do septembra, kedy sme oslavovali 5. výročie nášho rebrandingu. Ak ste to náhodou nezachytili v našich kruhoch, v jadre išlo o to, že sme sa v roku 2017, po 20 rokoch pôsobenia na trhu pod značkou Briliant, rozhodli vniesť tradíciu a rodinný charakter našej spoločnosti aj do nového názvu – Mikuš Diamonds. Tým sme sa otvorili obrovskej zmene a odvahe postaviť sa za to, čo robíme. A to nielen v našich siedmich kamenných klenotníctvach, ale aj na sociálnych sieťach, kde sa cez pravidelné inšpiratívne príspevky a zaujímavé súťaže interaktívne spájame s našimi fanúšikmi. Na vyváženie online energií sme koncom roka vdýchli fyzickú podobu novým luxusným brožúram Mikuš Diamonds, ktoré sú vám k dispozícii vo všetkých našich klenotníctvach. Vložili sme do nich to najlepšie z najlepšieho, aby sme citlivo zachytili našu remeselnú tradíciu, odborné renomé, vysokú eleganciu, šperkársku precíznosť, nevýslovnú krásu a maximálny komfort. Veríme, že aj v nasledujúcom roku budete chcieť zapôsobiť najlepšie, ako sa dá. Bude nám cťou, ak to bude práve s nami! Šťastný a ligotavý nový rok, priatelia!