BLOG

Tri životné udalosti, kedy je ideálne darovať šperky!

Tri životné udalosti, kedy je ideálne darovať šperky!
Hovorí sa, že šťastná rodina je najkrajší dar. Podobá sa naladenej lýre – každá struna vydáva iný tón, a predsa spolu vytvárajú krásnu harmóniu. Tento súzvuk duší naberá na význame a sile najmä pri výnimočných rodinných udalostiach, kedy sa žiada darovať niečo skutočne nadčasové. Pozrime sa spolu na to, aké sú ideálne šperky k birmovke, maturite a pri narodení ratolesti.

Birmovka – symbolické šperky s motívmi

Máte veľkú šancu dosiahnuť slobodu a plnosť života, a to nemožno sebeckým hľadaním vlastných výhod, ale len otvorením sa láske. Povolanie k láske je základným povolaním... (Ján Pavol II.)

Téma nadčasovej lásky nám takto pekne otvorila veľmi dôležitú cirkevnú udalosť – birmovku. Pre veriacich má hlboký význam – z dieťaťa sa stáva dospelý kresťan, a tým vtláča do jeho vnútra nezrušiteľné božské znamenie. Šperky k tejto špeciálnej iniciačnej príležitosti boli obľúbeným darom už v minulosti, a táto tradícia je pevne zakorenená aj dnes. Podľa akého „kľúča“ ich vybrať?

Mikuš Diamonds tip: Deti sú ako diamanty, čisté a krásne. V takomto šperku je skrytá nielen spomienka na birmovku, ale aj na osobu, ktorá ho darovala. Dokonalým prepojením s touto vzácnou chvíľou môžu byť i šperky s motívom viery – diamantový prívesok v tvare anjela, náramok s platničkou s vlastným vygravírovaným posolstvom alebo diamantový krížik v rôznych farbách zlata.

Tri životné udalosti, kedy je ideálne darovať šperky!

Maturita – štýlové šperky za skúšku dospelosti

Až raz pôjdete cez most života, ktorý vás vedie z detstva do dospelosti – neponáhľajte sa! Zastavte sa a pozrite sa na rieku života, ktorá pod vami tvorí víry... (John Lennon)

                                                                                                           
Aj takto by sa dali vyjadriť priania a pocity rodičov, ktorých deti čoskoro vyletia z rodinného hniezda. Čas sa zastaviť nedá, no dá sa ukryť do šperku, ktorý zhmotní všetko, čo doň v danej chvíli vložíte. Z tohto pohľadu maturita rozhodne nie je formalita, veď už samotný význam slova znamená „zrelosť“. Zrelou úvahou a kvalitným šperkom vyzdvihnete dôležitosť „skúšky dospelosti“ a zároveň dáte svojej maturantke najavo, že ste na ňu právom hrdí.

Mikuš Diamonds tip: Nával eufórie spojený s úspešným zvládnutím prahu dospelosti sa vždy dostaví pri pohľade na jemný srdiečkový diamantový prívesok z ružového zlata. Rovnako vkusný je i diamantový náramok v symbolickom tvare nekonečna alebo štýlový prsteň s farebným drahokamom topásom, ktorý podčiarkuje mladistvý, svieži esprit slečny.

Tri životné udalosti, kedy je ideálne darovať šperky!

Narodenie dieťaťa – poďakujte šperkom vyvolenej

V momente, keď sa narodí dieťa, narodí sa aj mama. Nikdy predtým neexistovala. Bola ženou, ale mamou nikdy. Mama je niečo úplne nové. (Rajneesh)

Tretia životná udalosť je dokonalým zavŕšením tých predchádzajúcich. Z dieťaťa sa stala slečna, zo slečny žena, ktorá dala život vášmu spoločnému potomkovi. Tu sa začína písať váš jedinečný príbeh. Príbeh rodiny, ktorá je darom pre vás, rovnako tak, ako ste darom vy pre ňu. Pretavte túto veľkú chvíľu do veľkého šperku. Veľkého – nie svojimi rozmermi, ale hĺbkou lásky k žene, ktorá sa stala matkou. Aký šperk sa zaručene stane jej srdcovkou?

Mikuš Diamonds tip: Diamanty rafinovane zakomponované do nadčasového perlového náhrdelníku, jemných morganitových náušníc v pastelových odtieňoch či do elegantného prsteňa s 27 briliantmi – nikdy nevyjdú z módy. Ako vaša láska! :-)

Tri životné udalosti, kedy je ideálne darovať šperky!

Všetky tri životné udalosti – birmovka, maturita, narodenie dieťaťamajú jedno spoločné. Silu rodiny. Tá je hlboko prítomná aj v našej filozofii, keďže chceme, aby naše ručne vyrábané klenoty spĺňali kritéria dedičných šperkov. Nielen krása, ale aj majstrovské spracovanie, doživotná záruka a bezplatný servis sú preto samozrejmosťou.