BLOG

Užite si leto s našimi „hot“ šperkmi!

Užite si leto s našimi „hot“ šperkmi!

„Je tu júl, čas, keď letná alchýmia premieňa les na jasnú zelenú farbu, keď pociťujete závraty z vôní pulzujúceho mora a nedefinovateľných vôní zeme a ovocia, keď prestanete vidieť svet v skutočnom svetle, čas a priestor sa stávajú prázdnymi slovami a ozvena minulých čias v čarovnom vedomí neustále znie,“ takto poeticky sa o lete vyjadril Howard Phillips Lovecraft a my len zasnene prikyvujeme. Aj vy ste „letoholik“? V tom prípade určite viete, že leto bez dobrej nálady nie je nič. Len ďalšia sezóna. Preto odporúčame vylepšiť si náladičku našimi top šperkmi, ktoré v sebe skrývajú večné leto, aj keď sa slnko schová za horizont. Pohodlne sa usaďte, naše letná šperková show práve začína...

Prsteň Sunset

Tyrkysový prsteň Sunset z bieleho zlata

Predstavujeme vám Prsteň Sunset. Na výrobu sme použili prírodné materiály: biele zlato, tyrkys.

Pozrieť šperk

 

Trendy set Still life

 

„Najchutnejšie bozky sú v lete. Chutia ako jahody, čerešne a čučoriedky!“ Heinrich Belle

Ak ste doteraz nepostrehli tento špecifický chuťový vnem spojený s letným bozkávaním, rýchlo to napravte. Pred sebou máme celé leto! Je to čas špeciálne navrhnutý pre krásu. Aj preto vám dávame do pozornosti nasledujúci drahokamový set, ktorý sme zaradili medzi top trendy roku 2020!

Užite si leto s našimi „hot“ šperkmi!

 
Mikuš Diamonds tip: Krásne nedefinovateľný odtieň zelenej v spojení so žiarivými prírodnými praziolitmi a diamantmi nám perfektne otvára letnú tému vzdušných outfitov, nekonečných večierkov, intímnejších koktailových „soaré“, ako aj romantických večerí vo dvojici. Špecifický výbrus drahokamov a efektný detail v podobe trojuholníkovej krapne ešte viac umocňuje nadčasové krivky tejto top trendy súpravy. A ak nás sledujete pozorne, určite ste zachytili, že Still life žiari aj v iných drahokamových variáciách, a to s ruženínom, ametystom, citrínom, granátom, záhnedou a topásom.


 

Prsteň Poetic a náušnice Sparkle

 

„Taká zvláštna letná nečinnosť, v ktorej sa dni vyčerpávajúco pomaly plazia a čas letí nepochopiteľne rýchlo.“ Evgeny Grishkovets

 

Aj vy máte pocit, že leto preletí akoby človek dlaňou plesol? Ak si chcete tie najkrajšie letné zážitky uchovať čo najdlhšie, neexistuje lepší spôsob ako investícia do zmysluplného šperku. Koralového šperku. V ňom je cítiť leto z každej nuansy, či už z hľadiska sviežej kombinácie koralov, alebo tvarov, ktoré sú oblé, harmonické a jemné ako letný vánok.

Užite si leto s našimi „hot“ šperkmi!

Tip Mikuš Diamonds: Naša koralová kolekcia ukrýva rôznorodé kúsky a štýly pre štýlové koralové leto, no v tomto prípade sme pre vás vybrali výnimočný prsteň Poetic, v ktorom sa zhmotnila fantázia našich klenotníkov do krásnej surrealistickej podoby. Tú definuje prírodný červený a ružový koral s briliantmi, efektne osadenými v ružovom zlate. V rovnakom zlate sa vynímajú aj jednoduché, no o to výraznejšie náušnice Sparkle, kde hlavnú úlohu zohráva vášnivý červený koral.

 

Diamantový set Meaning

 

„Vlasy sú svetlejšie, pokožka je tmavšia, voda je teplejšia, drinky sú studené, hudba je hlasnejšia, noci sú dlhšie a život je akýsi lepší.“

Kto sa našiel v tejto myšlienke, nech prehovorí alebo navždy mlčí. :-) My na tomto mieste mlčať nemôžeme, pretože vám chceme sprostredkovať emóciu z prenádherného diamantového setu, ktorého tvar kvetu nahráva letu! Takto rýmovať budete aj vy, ak si ho prídete vyskúšať naživo do jednej z našich predajní. Pre nedočkavé „diamantoholičky“ máme k dispozícii e-shop Mikuš Diamonds.

Užite si leto s našimi „hot“ šperkmi!

Tip Mikuš Diamonds: Flower collection, odkiaľ pochádza aj briliantový set Meaning, je priamou voľbou pre romantické typy žien. Navyše čisto diamantové spojenie je vhodné pre ženy, ktoré nepreferujú farebné kombinácie šperkov, no predsa len chcú byť (nielen v lete), neprehliadnuteľné. O to sa postará ligot prírodných briliantov, ktorý je aj v tomto sete doslova bezkonkurenčný.

 

Prsteň Motive a náušnice Tangerine

 

„V šťastí pamätaj na nešťastie. V lete je dobré pamätať na zimu a urobiť si zásoby.“ Baltasar Gracián

Tento výrok, či už vo faktickom alebo metaforickom duchu, nás prirodzene premosťuje do sveta farieb, ktoré namiešala tá najúžasnejšia umelkyňa – matka príroda. Aj my, po vyše 20 rokoch, neraz neskrývame úžas nad tým, aké farebné odtiene objavujeme v prírodných drahokamoch. Ako dôkaz vám prinášame dva klenoty, ktoré sa dajú nosiť osve, aj spolu, závisí na fantázii majiteľky. V každom prípade budú vaše zásoby na zimu plnohodnotne doplnené. :-)

 

Užite si leto s našimi „hot“ šperkmi!
 

Tip Mikuš Diamonds: Stratenú motiváciu z letného leňošenia vám bezpochyby pomôže nájsť extravagantný prsteň Motive, ktorý je dokonalou ukážkou „statement“ klenotov, inak nazývaných aj koktailové. Farebná explózia je priam neuveriteľná a skladá sa z mystického ametystu, slnečného citrínu, vášnivého granátu, zeleného chromdiopsidu, sviežeho peridotu, modrého kremeňa a diamantov. Tento koncert farieb „tón v tóne“ dopĺňajú citrínové náušnice Tangerine, ktoré prirodzene priťahuje citrínový „súkmeňovec“ v prsteni Motive.

Romantický set Merenge

 

„V ľudskom živote je zrejme iba jedno skutočne zmyselné leto. Všetko, čo sa stane potom, je tak trochu vlažné. Ray Bradbury

Možno ste takéto nezabudnuteľné leto prežili a všetky ďalšie odvíjate od toho momentu a možno na takéto silné leto ešte len čakáte. Ak veríte, že podobné priťahuje podobné, skúste si toto čakanie vyplniť niečím príjemným z našej trenčianskej klenotníckej dielne. Ešte aj názov šperku, ktorý vám o chvíľku predstavíme, odráža latino rytmy horúčky letných nocí.

Užite si leto s našimi „hot“ šperkmi!

Tip Mikuš Diamonds: Merenge. Merenge. Merenge. Opakujte si to dovtedy, kým nezačnete tancovať v rytme tohto národného tanca Dominikánskej republiky. My sme tento názov cielene prepojili s našou novinkou – ruženínovo-diamantovou súpravou Merenge. Má v sebe všetko, čo v šperku, najmä v lete, hľadáte: klenotnícky punc, jemné drahokamy, symetrické tvary, prirodzený odtieň ružového zlata, ktorý splýva s pokožkou, akoby sa s ňou narodil. Či už sa rozhodnete pre celý set, alebo iba pre jeden kúsok, rozhodne to bude začiatok nezabudnuteľného zmyselného leta, ktoré si zaslúžite.

 

Náhrdelník Runes a náušnice Stones

 

„Priatelia sa čudujú, že v lete neopúšťam Paríž, ale oni nevedia, že zostavám práve preto, že oni odchádzajú.“ Henry De Montherlant

Nuž, takto vyzerá dávka čierneho humoru z pera francúzskeho esejistu. Skutočnosť je však taká, že práve s priateľmi si môžeme vychutnať tie najkrajšie chvíle, o to viac, ak môžeme byť pred nimi sami sebou. Na nič sa v živote nehrajú ani Francúzky, ktorých povestný šarm a nadčasový štýl kopírujú ženy na celom svete už celé stáročia. Ich módna filozofia „v jednoduchosti je krása“ sa priamo odráža v nasledujúcich diamantových šperkoch, ktoré sme vybrali pre všetky slovenské „femme fatale“ s francúzskym espritom.

Užite si leto s našimi „hot“ šperkmi!

Tip Mikuš Diamonds: „K letu určite patrí briliantový náhrdelník Runes, ktorý najkrajšie vynikne na odhalenom a opálenom tele,“ konštatuje naša obchodná riaditeľka a dizajnérka Iveta Zimková Mikušová, ktorá zaradila tento skvost medzi top 10 šperkov na rok 2020. Úžasné je, že tento „dvojvrstvový“ náhrdelník má aj dva uhly pohľadu. V tom prvom vás zaujme jeho inakosť – skladaná diamantová hlavička. Pri detailnejšom náhľade zostanete príjemne fascinovaní ležérnym, no v skutočnosti poctivo premysleným usporiadaním jeho jednotlivých magických prvkov. Táto príjemná ležérnosť k letu automaticky patrí, rovnako ako briliantové náušnice Stones, ktoré vytvoria skvelý tandem k štýlovému náhrdelníku.

 

Éterický set Pebbles

 

„V hĺbke zimy som konečne pochopil, že vo mne spočíva nepremožiteľné leto.“ Albert Camus 
 


Tento pocit neprekonateľného leta vyvoláva aj nežný set Pebbles, ktorý sme umiestnili do centra vašej pozornosti. Pastelové farby sú moderné prakticky každú sezónu, pretože svojou všestrannosťou sa hodia k akémukoľvek oblečeniu a ženám akejkoľvek vekovej kategórie. Táto univerzálnosť súčasne tlmočí fakt, že pravý klenotnícky segment nepodlieha módnym trendom tak často ako módny kolos alebo svet bižutérie.

Užite si leto s našimi „hot“ šperkmi!

Tip Mikuš Diamonds: Ak by dúha mala „krémový“ charakter farieb, určite by sme ju videli práve takto. Pastelový set Pebbles je dokonalou súhrou ružového zlata, opálov, akvamarínov, mesačných kameňov, ružových zafírov a diamantov. Toto spojenie si zamilovala aj naša bývalá ambasádorka speváčka Mária Čírová, ktorú sme ozdobili v našej kampani práve týmito prírodnými drahokamovými pokladmi.

 

Prívesok Garden a náušnice Pinkies

 

„Lepšie jedno leto ako sto zím.“ Slovenské príslovie

I keď tento výrok vychádza z neľahkých životných podmienok našich predkov, určite rezonuje aj s vaším vnútrom. Leto nás nabíja životnou energiou, vitamínom D, zážitkami, ktoré sú akési živšie, pohodou, ktorá je akási prirodzenejšia. Správne leto je, keď nič neľutujete. A rozhodne nebudete ľutovať, ak si doprajete aspoň jeden z nasledujúcich šperkov, ktoré sme vybrali pre vždy veselé a temperamentné ženy.

Užite si leto s našimi „hot“ šperkmi!
 


Tip Mikuš Diamonds: Srdiečkový prívesok Garden si už našiel cestu k nejednému ženskému srdcu. Zhotovený vo všetkých farbách zlata, vždy dokonale nechá vyniknúť záplave drahokamov ako z rajskej záhrady. V bielom zlate vytvára príťažlivý kontrast k slnkom pobozkanej pokožke. Pre dámy, ktoré milujú mystickú silu morí a oceánov, zhotovili naši šikovní klenotníci náušnice Pinkies s prírodným tanzanitom. Pôsobia nesmierne žensky aj z dôvodu usporiadania drahých kameňov do tvaru kvetu.
 

Prsteň Woman a prívesok Finery

 

„Léto, léto mý, všechno zdá se mi najednou vzácnější. Léto kouzelný, letos musíš být tisíckrát krásnější.“ Iveta Bartošová

Táto pieseň zvykne hrať v rádiách, keď dozreje jej letný čas a neexistuje snáď žena, ktorá by nepoznala melódiu i slová tejto krásnej piesne. Len si smelo pospevujte, veď máte prečo. Pozrite sa, aké skvosty sme si pre vás pripravili. Hovorí vám niečo kameň morganit? V tých najúžasnejších kombináciách vyniká v našej dychberúcej morganitovej kolekcii, ktorá je na leto ako stvorená.

Užite si leto s našimi „hot“ šperkmi!

Tip Mikuš Diamonds: Nesmierne ženský je prsteň s príznačným menom Woman, v ktorom sme decentne, no súčasne extravagantne usporiadali a osadili 8 morganitov a 15 diamantov. Toto premyslené usporiadanie z neho robí skvost skvostov, takže ak túžite po obdivných pohľadoch okolia, toto je vaša cesta. Mimochodom, nepodceňujte aj správne zvolenú manikúru, ktorá určite vynikne pri letmých dotykoch na prívesku Finery. Jeho tvar nikdy neomrzí, rovnako ako osvedčené spojenie prírodných morganitov „drahokamov lásky“ a diamantov „kameňov večnosti“.

 

Zásnubný prsteň Victoria a obrúčky Clementine

 

„Leto je zimný sen, predvídanie jari a jesenné spomienky ... a leto je aj čas zásnub a svadieb.“

Ak si túto sezónu môžete dopriať iba jeden šperk, a to svadobný, čítajte ďalej. I keď zásnuby sa viažu k celoročným výnimočným momentom našich klientov, pravdou je, že práve v letnom období zaznamenávame výraznejší dopyt po zásnubných prsteňoch. Čas dovoleniek, osobného voľna, prázdnin je k tejto príležitosti priam dokonalý, takže nás neváhajte osloviť s akoukoľvek zásnubnou požiadavkou. V prípade, že už zásnubný skvost dekoruje váš šťastný prstenník a aktuálne riešite svadobnú tému, obrúčky z našej dielne vám môžu byť príjemnou inšpiráciou na ceste k statusu „manželia“.

Užite si leto s našimi „hot“ šperkmi!

Tip Mikuš Diamonds: Diamantových zásnubných skvostov máme v našej ponuke skutočne široké množstvo, no radi by sme vás ohúrili kúskom, ktorý je už od prvého pohľadu špecifický. Tento výnimočný zásnubný skvost s víťazným menom Victoria vyrábame v minimálnej veľkosti centrálneho kameňa 0,50 ct., aby vynikol dizajn, ktorý nenechá žiadnu ženu ľadovou kráľovnou. Rafinovaná charizma zaradila tento klenot medzi top trendy tohto roku, takže máte o dôvod viac ho darovať vašej vyvolenej. Veľmi pekne pasujú (a nielen k tomuto modelu) i diamantové obrúčky Clementine, ktoré sa v svadobných kruhoch označujú pojmom „eternity“. Mnohopočetné diamanty po celom obvode sú v dámskej verzii doslova večné. Ale to sú vlastne všetky naše šperky, pretože ich vyrábame pre vás s láskou a vášňou už viac ako dve desaťročia. Krásne leto, priatelia!