BLOG

Letná škola gemológie

Letná škola gemológie

Máte doma deti, ktoré sa rady vzdelávajú a učia aj počas letných prázdnin? Deti, ktoré majú rady prírodu a sú fascinované svetom drahých kameňov a diamantov? Potom práve pre nich je určená naša Letná škola gemológie, ktorú historicky prvý krát pripravíme v priestoroch nášho laboratória. Pre deti máme pripravený poučný, ale aj veľmi zaujímavý program.

Letná škola gemológie sa uskutoční  16.08.2022 v priestoroch Klenotníckeho domu v Trenčíne a bude určená pre žiakov prvého a druhého stupňa základnej školy.

Pre prvý stupeň (1. – 4. ročník) sme pripravili témy zo sveta farebných kameňov. Ukážeme im základné druhy drahokamov a ich najčastejšie výbrusy. Rovnako im ukážeme základy práce s mikroskopom. Predpokladaná dĺžka aktivít pre detičky sú 4 hodiny. 

Žiaci druhého stupňa (5. – 9. ročník) sa v našom laboratóriu oboznámia s princípmi hodnotenia diamantov a ich kvalitatívnou analýzou. Spolu s našim top gemológom sa naučia identifikovať drahé kamene a získajú cenné a veríme, že aj veľmi zaujímavé informácie. Aktivity starších žiakov sú plánované na 8 hodín.

Počet miest pre Letnú školu gemológie je limitovaný. Zo všetkých záujemcov vyberieme štyroch žiakov z prvého stupňa a troch z druhého stupňa, nakoľko chceme deťom venovať maximálnu pozornosť a čas, aby si svoj deň dokonale užili.

Prihláška do Letnej školy gemológie

Pre menšie detičky sme si pripravili úlohu v podobe kreslenia. Zadanie znie: Ako si predstavujete prácu gemológa? Aké nástroje a pomôcky pri svojej práci používa? Obrázky môžete zasielať prostredníctvom našej e-mailovej adresy info@mikusdiamonds.sk.

Pre žiakov druhého stupňa sme si pripravili krátky kvíz, v ktorom preveríme ich vedomosti, ale aj ich motiváciu zúčastniť sa našej školy. Kvíz je v online forme dostupný na tomto odkaze: https://bit.ly/Kviz_Letna_skola_gemologie

Termín prihlášok do Letnej školy gemológie je 26.06.2022. Vybraných uchádzačov budeme kontaktovať. Všetkým deťom vopred ďakujeme za prihlášky a veríme, že nás čaká krásny deň plný zážitkov v priestoroch nášho Klenotníckeho domu.