BLOG

Plesová biblia: šaty a šperky patria k sebe!

Plesová biblia: šaty a šperky patria k sebe!

Americký filmový režisér Les Blanc raz vyslovil myšlienku, že „Boh nás rešpektuje, keď pracujeme, ale miluje nás, keď tancujeme“. Tí, ktorí milujú každoročné slávnostné krepčenie, vedia, o čom je reč. Alebo skôr tanec? Tancujú hudbu, nie na hudbu. Aby sa ste aj vy tento rok pocítili neznesiteľnú ľahkosť plesania, ponorte sa do trendov, ktoré ovládli nielen módny svet, ale aj klenotníctva. To naše určite! :-)

Plesová biblia: šaty a šperky patria k sebe!

Skôr, než zažiarite, dovoľte nám preniesť vás do plesovej nostalgie, ktorá vytvorila prítomnosť, ktorú si teraz užívame. Vedeli ste, že v minulosti neboli bratislavské plesy a karnevaly komornou udalosťou? Niekedy ich počet prekročil aj tisícku. Pozoruhodné bolo aj množstvo predtanečníkov, ktorí otvárali plesy. Etnológ Peter Salner v knihe Bratislavské kaviarne a viechy píše, že na plese železničiarov v roku 1909 predtancovávalo úvodnú štvorylku okolo sto tanečných párov. Práve grandiózny úvod kreoval atmosféru, ktorá odlišovala bály od bežných zábavných akcií. 

A ako je to dnes?

Decentné diamantové sety

Slávnostná zlatá. Strieborná. Metalická. Množstvo ligotavých odleskov ako v ríši diamantov, aj to sú farebné trendy populárne prakticky každý rok. Ak ste si zvolili vyblýskanú róbu, povolaní odporúčajú v šperkovom svete siahnuť po niečom jemnom, vysoko elegantnom, s čistými líniami. Verte či nie, i jednoduché a jemné šperky dokážu zázraky. Dôležité je vedomie, že šaty nemajú so šperkmi zápasiť, práve naopak, majú sa vzájomne dopĺňať.

Plesová biblia: šaty a šperky patria k sebe!
 

Mikuš Diamonds vyšperkovanie: Spoločenská etiketa odporúča kombinovať dva, maximálne tri druhy šperkov. Zväčša ide o symbiózu náušníc s príveskom/náhrdelníkom alebo náhrdelníka s prsteňom/náramkom. Obrovským benefitom pri diamantových klenotoch je ich univerzálnosť a možnosť nosenia aj pri iných príležitostiach. Určite sa teda nebojte do takýchto kúskov investovať.
 

Drahokamové visiace náušnice

Pri plesových šatách trendom najviac podlieha práve farebnosť. Aj túto sezónu sa na popredné priečky vyšplhali špecifické farby ako ohnivá červená, kráľovská modrá, fialová, púdrová a sivá. Napriek tejto bohatej palete miešajte farby opatrne. Pravá dáma je sofistikovaná. Ak siahne po jednoduchom strihu a farbe šiat bez výrazných aplikácií, môže si dovoliť aj opulentnejšie šperky. Jagavý efekt pravých drahých kameňov maximálne vynikne a dodá celku potrebný šmrnc a štýl.

Plesová biblia: šaty a šperky patria k sebe!
 

Mikuš Diamonds vyšperkovanie: Že šperky sú báseň, v ktorej je každý ligot drahokamov slovom, dokazujú aj títo drahokamoví fešáci. Perfektne vyniknú pri vypnutých vlasoch, krásne vám olemujú tvár a zoštíhlia krk.
 

Nadčasový perlový súzvuk

Romantické pastelové odtiene. Špagetové ramienka na šatách. Rafinovaná transparentnosť. Už sa vám v hlave rodia éterické šaty, ktoré by fantasticky doladili kráľovské klenoty – perly? Ako nežná víla s tajomným sexepílom odzbrojíte svoje okolie a váš tanec nebude iba piesňou tela, ale aj duše! Nadránom môžete sňať svoju rozprávkovú perlovú „korunu“ a tešiť sa na to, že perly vám v bežnom živote efektne poslúžia na „vyšmrncovanie“ akéhokoľvek outfitu.

Plesová biblia: šaty a šperky patria k sebe!
 

Mikuš Diamonds vyšperkovanie: Juhomorská perla v kombinácii so žltým zlatom a prírodnými diamantmi inšpirovala našich klenotníckych majstrov ku kúskom, ktoré právom trónia v našej nesmrteľnej Pearl collection. Podľahnite!
 

Výrazné trendy náhrdelníky

Mimochodom, spomenuli sme už zamat? Tento materiál je absolútnym majstrom, je elegantný a lichotí prakticky všetkým postavám. V prípade, že patríte medzi extravagantnejšie ženy, určite sa doň zamilujete a upriamite pozornosť na „zamatový“ dekolt. Táto efektne odhalená časť tela necháva priestor prepracovaným masívnym náhrdelníkom.

Plesová biblia: šaty a šperky patria k sebe!
 

Mikuš Diamonds vyšperkovanie: Ak si oblečiete viacfarebné šaty, náhrdelník vyberajte v rovnakých alebo podobných odtieňoch. Ak budete mať jednofarebnú róbu, nebojte sa doplniť i kontrastnú farbu. Neodolateľná a neprehliadnuteľná môžete byť práve s našimi ručne robenými skvostmi.

Brošne s „wau“ efektom

Správne čítate. Brošne. Tie už dávno nie sú záležitosťou iba staršej generácie. A prečo ich zvoliť práve na ples? Všetci vieme, že pri tanci nie je moc priestoru na myslenie. Ak si chcete plnými dúškami vychutnávať čistú esenciu z pohybu a aj v bežnom živote ste skôr šperková minimalistka so zmyslom pre zaujímavý detail, zvoľte brošňu. Je síce s vami, no nie priamo na vašom tele.

Plesová biblia: šaty a šperky patria k sebe!
 

Mikuš Diamonds vyšperkovanie: Výhodou tohto druhu šperku je, že si ho môžete pripnúť prakticky kdekoľvek na šaty! Brošne dodajú iskru tým častiam tela, ktoré chceme zvýrazniť. Inak povedané, to, čo „nezvládnu“ šaty, zvládnu brošne.
 

V závere sa nám žiada dodať ešte jednu vec. Na ples si jednoznačne neberte hodinky a veľký dôraz venujte aj výberu kabelky. Tá je sama osebe šperkom, ale to už je iný príbeh... Akéhokoľvek plesu sa zúčastníte, oddýchnite si (psychicky), dajte si do tela (fyzicky), prevetrajte šperky (fakticky) a dožičte si radosť (romanticky) s mužom vášho života. Čarovné plesanie! :-)