BLOG

Prečo sú zlaté prstene také obľúbené?

Prečo sú zlaté prstene také obľúbené?

Zlato je nositeľom omnoho hlbšieho posolstva, než by ste očakávali. A keď sa jeho krása a sila pretaví do elegantných prsteňov, príbeh zlata je priam nekonečný.

Keď hovorí zlato, každá reč je zbytočná

Takto trefne sa vyjadril bájny rímsky rečník Cicero. No my predsa len trošku zavŕtame do histórie „večného mesta“, ku ktorému sa viaže práve symbolika prsteňov.
V starovekom Ríme bolo nosenie prsteňov symbolom autority, bohatstva a vysokého postavenia. Roztopašní Rimania nosili tenké, jemnejšie prstene v lete, v zime – naopak – preferovali mohutnejšie verzie. Čo je zaujímavé, prstene s drahokamami nosili zásadne na pravej ruke. Ak sa vám všetky tieto pravidlá zdajú príliš oklieštené, presuňme sa do príjemnejšieho storočia.


Prečo sú zlaté prstene také obľúbené?

Zlatom sa otvára každá brána

Až v 18. storočí vznikol trend nosenia prsteňov ako sviežich módnych doplnkov. Odvtedy sa ich ponuka výrazne rozšírila, čo platí aj pre použité výrobné materiály. Najobľúbenejším a nadčasovým je práve zlato. Ide o kov vysoko kvalitný a hypoalergénny. Podľa osobných preferencií či typu pleti môžete zvoliť klasické žlté, decentné biele alebo čoraz populárnejšie romantické ružové zlato.

Prečo sú zlaté prstene také obľúbené?

Kvetom poviete všetko a zlatom to upresníte

To sa týka najmä pánov, ktorí chcú svoje polovičky obdarovať skutočným zlatým skvostom. No v dnešnej dobe obzvlášť platí, že nemusíte čakať na tento okamih – môžete si ho dopriať aj samy. Veď od lásky k sebe sa odvíjajú všetky naše vzťahy v živote. Urobte si radosť a vyjadrite svoje emócie či postavenie unikátnym zlatým prsteňom, ktorý bol, je aj bude symbolom nadčasovej klasiky v akomkoľvek storočí!

Zlatý tip pre milovníčky kontrastov

Prečo sú zlaté prstene také obľúbené?


Zlatý tip pre milovníčky drahokamov


Prečo sú zlaté prstene také obľúbené?

Zlatý tip pre milovníčky diamantov


Prečo sú zlaté prstene také obľúbené?

Zlaté benefity Mikuš Diamonds

Všetky naše šperky, teda i zlaté prstene decentnejších či extravagantnejších tvarov, vyrábame výlučne ručne v našej klenotníckej mekke – v Trenčíne. To zaručuje najvyššiu kvalitu spracovania a dôveru v to, čo robíme.

Ku všetkým našim šperkom preto ponúkame doživotnú záruku a celoživotný bezplatný servis, ktorý zahŕňa kompletný proces od preventívnej kontroly až po úpravu veľkosti šperku podľa požiadaviek. Exkluzívne darčekové balenie už iba podčiarkne jednu z ústredných myšlienok našej spoločnosti: Každý šperk má dušu. Príbeh. Každý šperk je originál.