BLOG

Tajomná reč symbolov ukrytá v šperkoch

Tajomná reč symbolov ukrytá v šperkoch
Chceli ste vždy vedieť, prečo vás mocne priťahuje určitý symbol? Tak, ako šperky nestrácajú na svojej hodnote vďaka prírodným diamantom a drahým kameňom, aj reč symbolov je tu od počiatku, nemení sa, je silno zakorenená v našom podvedomí. Aj preto sme sa podujali rozlúštiť bohatú symbolickú podstatu tvarov. Tie majú hlboký význam, rovnako ako šperky, ktoré sú dokonalými symbolmi sami osebe.

Tajomná reč symbolov ukrytá v šperkoch

 

Symbol srdca v príveskoch
 

Láska na všetkých úrovniach. Aj tak by sme mohli pretlmočiť odkaz, ktorý v sebe nesie srdce – červený tlčúci drahokam, majestátny symbol života a ľudskosti. Niektoré zdroje hovoria, že svojím tvarom naznačuje dualitu nášho sveta, kde sa strieda dobré so zlým, svetlo s tmou, presne tak ako v ľudskej povahe. Svoje o nej vedeli aj starí Egypťania, ktorí považovali srdce za kompas, ktorý ovládal túžby navzdory racionálnej mysli. No práve vďaka túžbam vieme, koho máme nasledovať. :-)

Tajomná reč symbolov ukrytá v šperkoch

 

Tip Mikuš Diamonds: U nás je obsiahly symbol srdca doslova srdcovou záležitosťou, Amorovým znamením, ktoré sme zhmotnili v obľúbenej Heart collection, ale aj v iných štýlových kolekciách. Nič totiž nezdružuje ľudí tak ako hrejivý symbol, ktorý je stredobodom všetkých bytostí. V tvare srdca je najsilnejší napríklad v našich unikátnych príveskoch s prírodnými farebnými drahými kameňmi a diamantmi.

 

Symbol hviezdy v šperkoch
 

 

... na mnohých kráskach už tisícročia hviezdi. Milým rýmom sme si dovolili vstúpiť na hviezdne územie symbolu, ktorý odjakživa (nielen námorníkom) ukazoval správnu orientáciu, smer a v skrytom význame aj motiváciu. Keď vieme, čo hľadáme, je naše hľadanie oveľa ľahšie. Radostnejšie. Žiarivejšie. V tomto zmysle určite nie je náhoda, že práve slávne osobnosti označujeme anglickým slovom „star“ (hviezda). 

Tajomná reč symbolov ukrytá v šperkoch
 

Tip Mikuš Diamonds: Aký osud máte zapísaný vo hviezdach? V našej ríši o tom rozhodujete vy – šperky v tvare hviezdy sú totiž vďačnými stálicami pre tie z vás, ktoré chcú vyjadriť, že každý z nás je jedinečný. Presne tak ako je jedinečná každá jedna hviezda na nebi. Rečou šperkov, zamilujte si hviezdnu súpravu s diamantmi alebo rajský perlový prívesok s troma hviezdami.

 

Symbol kruhu v šperkoch
 

 

Harmonický kruh je považovaný za absolútne dokonalý tvar symbolizujúci pôvod života. Z hľadiska mužských a ženských princípov predstavuje symbol ženskej energie (kruh je veľmi populárnym tvarom u väčšiny žien). Nemá začiatok ani koniec, preto je označovaný ako symbol vesmíru a božskej jednoty. Všímate si to prepojenie s obrúčkami – kruh – láska – večnosť?

Tajomná reč symbolov ukrytá v šperkoch
 

Tip Mikuš Diamonds: Tak si to krásne zaokrúhlime. Jemné diamantové šperky nemusíte vnímať iba v súvislosti s „okrúhlinami“ – sú totiž dokonale vhodné na všetky štýlové, rodinné a v neposlednom rade vysoko spoločenské akcie, kde túžite byť v centre pozornosti ako diamantová kráľovná.
 

Symbol nekonečna v šperkoch

 

Aký vizuálny symbol vám vstúpi do hlavy, keď sa povie nekonečno? Žeby ležatá osmička? Práve tu sa dokonale prejavuje kolektívny jazyk symbolov. Napriek tomu, že každý z nás je vychovaný inak, v inom prostredí a odlišných podmienkach, symbol „nekonečna“ okamžite ovládne našu predstavivosť. Tento znak má podobný význam ako spomínaný kruh. Symbolizuje večnosť, nekonečno, inými slovami, neustálu obnovu kolobehu života.

Tajomná reč symbolov ukrytá v šperkoch
 

Tip Mikuš Diamonds: Nekonečno. Symbol symbolov. Reprezentuje pevný vzťah, ktorý nikdy neskončí. Tak by sme nazvali ležatú osmičku v našich ručne robených šperkoch s diamantmi vo všetkých druhoch zlata.

 

Symbol trojuholníka v šperkoch
 

 

Vedeli ste, že v staroveku bol trojuholník vnímaný ako symbol sveta? Obrátený špičkou hore symbolizuje oheň a mužský princíp (jang), špičkou dolu stvárňuje vodu a ženský princíp (jin). Vo všeobecnosti predstavuje posun, pokrok, smer, silu, v numerickom zmysle vyjadrenú magickým číslom 3. (Trojka akoby všetko preveruje, završuje – do tretice všetko dobré.) Krásne si to môžeme premietnuť aj v rovine rodinných vzťahov. Matka. Otec. Dieťa.

Tajomná reč symbolov ukrytá v šperkoch
 

Tip Mikuš Diamonds: Trojuholníkové krivky priťahujú pozornosť. Oboch pohlaví. Ako sa to dokonale prejaví? V prstienku so žiarivým praziolitom, v efektnom náhrdelníku s diamantmi či v jemných morganitových náušničkách. Stačí si vybrať!

 

Symbol štvorca v šperkoch
 

Pri ostrejších hranách ešte chvíľku zostaneme. Štvorcová krása totiž nenecháva mnohé ženské bytosti chladnými. Dôvod? Tvar štvorca predstavuje bezpečie, nemennú dokonalosť, pevnosť a pozemskosť. Mrknite očkom po okolí. Hranatými tvarmi a pravými uhlami sa to len tak hemží. Čo keby ste kúsok tohto vesmírneho poriadku nosili na vlastnom tele v podobe nesmrteľného klenotu?

Tajomná reč symbolov ukrytá v šperkoch
 

Tip Mikuš Diamonds: Majiteľky týchto šperkov sú väčšinou takzvané „zemské“ typy, spoľahlivé a analytické. Aj preto sú skvosty v tvare štvorca veľmi vhodné pre ženy, ktoré chcú vo svojom živote podporiť pevnosť a stálosť svojich rozhodnutí. Ako na to? Nádherný prsteň s ružovým turmalínom, štýlové diamantové náušnice alebo náhrdelník so sýtomodrým londýnskym topásom vám v tom s radosťou pomôžu.

 

Symbol kríža v šperkoch

 

... povie viac ako tisíc slov. V tichosti a sile šepká slovné spojenia ako božská spravodlivosť či spojenie protikladov (nebo a zem). Svojím jednoduchým tvarom, no hlbokou symbolikou netiahne iba k náboženskej mystike, ale ku kľúčovému poznaniu, že pokora je cesta k úspechu.

Tajomná reč symbolov ukrytá v šperkoch
 

Tip Mikuš Diamonds: Jedno z jeho ďalších posolstiev je, že zdroj sily nosíme sami v sebe. To sme ukryli do výraznejších jesenných farieb s citrínom a granátom, jemnej diamantovej krásy, ako aj zimných tónov modrého zafíru.

 

Symbol anjela v príveskoch


 

V nebeskom duchu sa nesie aj náš posledný archetypálny symbol. Nežný zjavom, harmonizujúci svojou podstatou. Tento ochranný symbol pre malých i veľkých sa prepája s citovým vnímaním, pozitívnou energiou a liečením.

Tajomná reč symbolov ukrytá v šperkoch
 

Tip Mikuš Diamonds: V milej a hravej Kids collection sme dali priestor práve diamantovým príveskom s anjelikom. Čo tak tieto Vianoce podarovať niečo, z čoho bude mať váš anjelik radosť nejednu sezónu? Chceme byť vaším rodinným klenotníkom, preto naše šperky rastú spolu s vami. Symbolicky aj fakticky. :-)