BLOG

Top náhrdelníky a prívesky pre bohyne leta

Top náhrdelníky a prívesky pre bohyne leta
Náhrdelníky a prívesky sú obľúbené už celé generácie. V jazyku módy sú jedným z top letných doplnkov a pokiaľ zvolíte skutočné klenoty na svojom dekolte, ich životnosť rozhodne nebude sezónnou záležitosťou. V duchu tohto princípu sme postupovali pri zrode štýlovo i materiálovo pestrých kolekcií náhrdelníkov, ktoré nepatria iba do kategórie „ultimátny večerný šperk“. Zažiarte aj mimo oficiálnych udalostí. Ukážeme vám, ako na to!

 

Stopy dávnej minulosti v náhrdelníkoch


 

Náhrdelníkmi sa ľudstvo zdobí už odpradávna, ide o najstaršie šperky vôbec. Veľmi dobrá znalosť šperkárskeho remesla sa viaže v mnohom ospevovanému starovekému Egyptu (cca 5300 p. n. l. - 313 n. l.). Typickým artefaktom v hrobkách faraónov bol takzvaný pektorál. Išlo o široký, farebný a mimoriadne prepracovaný náhrdelník v tvare obdĺžnika. Čo je zaujímavé, už v tom čase sa vyrábal z drahých kovov a kameňov. Zástupcovia vyšších spoločenských vrstiev sa však museli uspokojiť s inými šperkmi (najčastejšie s nákrčníkom z korálok), ako s tými, ktoré boli vyhradené iba faraónovi. Nižšie vrstvy tu už radšej ani nespomíname. Vyšperkovanú renesanciu priniesli až renesanční umelci, ktorí klenoty osádzali rubínmi, diamantmi alebo perlami. Áno, aj o nich bude v nasledujúcich riadkoch reč. :-)

Prívesok Intention

Rubínový prívesok Intention z bieleho zlata

Predstavujeme vám Prívesok Intention. Na výrobu sme použili prírodné materiály: rubín, biele zlato, diamant.

Pozrieť šperk

 

Stopy súčasnosti – ako nosiť náhrdelníky


 

Či už ide o extravagantnejšie náhrdelníky/prívesky so zložitejším dizajnom alebo jemnejšie šik verzie na bežné dni, nikdy nestaviame naše kolekcie na anonymných masových kúskoch, ale na exkluzívnych modeloch, ktoré vyrábame v citlivo limitovaných edíciách. Široké spektrum „haute couture“ skvostov vykladaných diamantmi sa mieša s ručne osádzanými farebnými drahokamami najvyššej kvality.
To všetko je podstatné vedieť, no ako náhrdelníky a prívesky nosiť? V prvom rade myslite na nepísané pravidlo: tento typ šperku hovorí sám za seba. Nepriamo tak narážame aj na náš nedávny článok o šperkovom minimalizme, kde menej je viac. To neznamená, že si nemôžete dovoliť vytvárať zaujímavé akcenty, no vždy to uhrajte na kráľovnú štýlu. Vhodné je myslieť i na to, ako upravíte svoje vlasy, pretože veľký objem spolu s veľkým náhrdelníkom/príveskom môžu pôsobiť prehnane. Skúste to s vyžehlenými, prípadne vyčesanými vlasmi a váš look bude svieži a moderný. A kde si statement kúsky „obliecť“? Verte či nie, skvelé sú nielen k vyšperkovaným slávnostným outfitom, ale aj k džínsovej košeli, bielej blúzke či k monochromatickému outfitu.

 

Živelné bohyne vo farebných náhrdelníkoch a príveskoch

 

Vnímate vo svojom živote farby? Predstavte si, ako by vyzeral náš život bez nich. Tienistá predstava, však? Veľakrát si však uvedomíme vzácnosť niečoho, ak o to prídeme. Našťastie, matka príroda bola ku nám štedrá a láskavá, a preto ukryla svoju večnú energiu aj do  prírodných farebných drahokamov. Úprimne, aj po 20 rokoch krásnej práce s touto vzácnou matériou nie raz žasneme nad hýrivou explóziou, ktorú by sa nepodarilo „namiešať“ ani tým najšikovnejším ľudským „kúzelníkom“. Raz je to tak, prírodu nemožno vnímať ako konkurenciu, ale ako božskú inšpiráciu pri zrode klenotov, ktoré by túžila nájsť v truhlici pokladov každá žena milujúce svieže, živelné a „slnečné“ tóny.

Top náhrdelníky a prívesky pre bohyne leta
 

Tip Mikuš Diamonds: Ak ste sa našli v tejto farebnej kategórii, do pozornosti by sme vám radi dali kráľovský náhrdelník Shard, ktorý nám asociuje rozprávku Tisíc a jedna noc. Skvost tohto typu nepochybne zdobil i exotickú Šeherezádu. :-) Jeho tajomstvo spočíva v citlivej kombinácii ôsmich dramatických granátov, štyroch mystických ametystov, troch ružových turmalínov a piatich briliantov. V prípade, že dávate prednosť jednej výraznej farbe, skvelou voľbou je markantný citrínový prívesok Favorite v žltom zlate. Garantujeme vám, že favorizovať ho budete aj po letnej sezóne, keďže jeho hrejivá farba dobíja baterky všetky ročné obdobia.
 

Nesmrteľné bohyne v diamantových náhrdelníkoch a príveskoch

 

Na diamanty sa môžete spoľahnúť! Traduje sa, že dokážu so svojou majiteľkou nadviazať citový vzťah. Nehnevajú sa, neurážajú, práve naopak, pokojne vyčkávajú na okamih, kedy im dovolíte zažiariť. Je v nich ukryté tajomstvo života, ženskej krásy, nesmrteľnosti (a to nielen pre ich fyzikálne vlastnosti), ale aj unikátnosti, keďže ich prírodný „rodokmeň“ sa nedá nasimulovať. Sú vzácne, večné a ako hovorila Marilyn Monroe, sú najlepším priateľom ženy.

Top náhrdelníky a prívesky pre bohyne leta
 

Tip Mikuš Diamonds: I keď prezentované diamanty vo vyššie uvedených skvostoch sú bezfarebné, dokážu na seba strhnúť pozornosť celého okolia! Koniec-koncov, to je ich údel, lepšie povedané poslanie. Vedomý si svojho poslania je i unikátny náhrdelník Amor's arrow, ktorého kruhy symbolizujú prítomnosť, minulosť a budúcnosť. Túto triádu si nesieme v sebe stále, čoho dôkazom je aj tento briliantový klenot vo farebnej kombinácii bieleho a ružového zlata. Ženy, ktoré preferujú atypické tvary a veria, že diamantov nikdy nie je dosť, určite siahnu po našej novinke, masívnom prívesku Diadema. Módny manuál tu radí zladenie s jednoduchým chic štýlom, kde v hlavnej úlohe nebudú šaty, ale pravý šperk!

 

Glamour bohyne v perlových náhrdelníkoch a príveskoch

 

Och, perly. Organické drahokamy, pri ktorých od radosti plakala aj samotná Venuša. Zakaždým, keď sa nám do rúk dostane tento zázrak prírody, pýtame sa, či môže byť niečo ženskejšie, nadčasovejšie a zároveň tak vysoko univerzálne?! Odpoveďou môže byť aj fakt, že nie náhodne sa perly pravidelne umiestňujú v rebríčku top tri kúskov, ktoré by mala obsahovať šperkovnica každej štýlovej ženy. A ako je to v našej Mikuš Diamonds „šperkovnici“? Perly najvyššej kvality vyberajú osobne naši gemológovia spolupracujúci s osvedčenými dlhoročnými dodávateľmi z Japonska, Polynézie a Austrálie. V dizajnérskom jazyku ich efektne kombinujeme s diamantmi, ktoré si s nimi perfektne rozumejú už „odnepamäti“.

Top náhrdelníky a prívesky pre bohyne leta
 

Tip Mikuš Diamonds: Dokonalá ikona štýlu Audry Hepburn by nás určite za tento nadčasový výber pochválila! Klasická perlová šnúra Glint, v našom prípade utkaná z morských akoya perál, už roky kraľuje nielen pri dresscode „little black dress“. Dobrou správou je, že starším ročníkom lichotí práve tento typ náhrdelníkov. Opar mystéria navodzuje i elitný prívesok Sália s tahitskou perlou a diamantmi v dokonalom kontraste 18-karátového žltého zlata. Dizajnom možno nespadá do klasickej extravagancie, no pre mnohé ženské bytosti je aj tmavá farba perly dostatočným vykročením z „komfortnej zóny“.

 

Éterické bohyne v mystických náhrdelníkoch a príveskoch

 

Ako sa neustále mení Mesiac, tak sa „vrtia“ aj odtiene v mesačných kameňoch. Na tele vyzerajú veľmi prirodzene, a predsa máte pocit, akoby boli z inej planéty. Vyžaruje z nich sila, ale aj empatia, teda dva atribúty, s ktorými by mala byť v harmónii každá žena. Z duchovného hľadiska sú priam transformačné a obľubujú ich ženy, s ktorými neladia temperamentné tóny farieb. Zámerne sme však do tejto mystickej kategórie zvolili aj drahý opál, ktorého najstaršie náleziská sa viažu práve k nášmu územiu. V citovom živote bol opál oddávna spájaný s láskou a vášňou, s túžbou a erotikou. Čo chcete podporiť, je na vás. :-)

Top náhrdelníky a prívesky pre bohyne leta
 

Tip Mikuš Diamonds: Dva prenádherné mesačné kamene (metaforicky sila a empatia) dekorujú dekolt našej slečny. No iba pre túto chvíľu. Ak chcete s nimi súzvučiť prakticky stále, zvoľte si náhrdelník Eagle, v ktorom sme tieto dva kúsky zvečnili do tvaru slzy. V symbolickom ponímaní práve kvapka (slza) predstavuje hojnosť a plodnosť. Celý dizajn tohto náhrdelníku je taký príjemný a súčasne neprehliadnuteľný, že sme sa k nemu rozhodli vytvoriť aj rovnomenné náušnice. Svetlo do vašich dní však môže priniesť aj náhrdelník Lucidity s drahým opálom, kde vás bude nekonečne fascinovať dúhová hra farieb (opalizácia). Pre akýkoľvek náhrdelník či prívesok sa rozhodnete, vyberajte si ich srdcom – veď tam najčastejšie siahajú ich vyšperkované krivky. I keď ich prírodná energia je bez hraníc. :-)