BLOG

Čierne diamanty dodávajú šperkom úplne nový rozmer!

Čierne diamanty dodávajú šperkom úplne nový rozmer!

Deň a noc. Biela a čierna. Jin a jang. Je úžasné, že svet je plný kontrastov, ktoré dávajú nášmu životu ten správny náboj. Doslova elektrizujúci efekt majú tajomné čierne diamanty, ktoré spoločne s tými bezfarebnými odkazujú na príťažlivé kontrasty ženskej duše. Duše, ktorá je tajomná aj bezprostredná, vášnivá aj nežná, jemná aj extravagantná. Presne ako naša sexy kolekcia Black and white, z ktorej sme pre vás vybrali top kúsky, ktoré by schválila aj ikonická Coco Chanel. To všetko v duchu jej slávneho výroku: „V čiernych a bielych farbách je dokonalá harmónia. Ich krása je absolútna.“

Prívesok Eeva

Diamantový prsteň Elder z bieleho zlata

Predstavujeme vám Prsteň Elder. Na výrobu sme použili prírodné materiály: biele zlato, diamant.

Pozrieť šperk

Neprehliadnuteľné čierne diamanty

1. Diamantový prsteň Hearts

"Ženy, ktoré nosia čiernu, vedú svetlý život." Neuman Markus

Počuli ste už pojem „fancy“ diamanty? Ide o farebné diamanty nachádzajúce sa mimo základnej farebnej stupnice. Do tejto kategórie patria vzácne ružové či modré diamanty, no rovnako aj dramatické čierne, ktoré sú ústredným motívom nášho článku. „Najznámejším predstaviteľom je 67,50-karátový diamant Black Orlov, pomenovaný po významnom Ruskom šľachtickom rode,“ dopĺňa fancy pikošku náš výkonný riaditeľ Martin Mikuš. Mimochodom, čierna farba. V múdrych knihách sa dočítate, že čiernu oko vníma v prípade, že z daného smeru neprišlo žiadne svetlo. My, klenotnícki experti, však musíme dodať, že ak je čierna použitá na špecifickom „plátne“, rozumej v diamantovej ríši, všetko je zrazu luxusne jagavé, sofistikované a príjemne nekonvenčné.

Čierne diamanty dodávajú šperkom úplne nový rozmer!

Black and white tip Mikuš Diamonds: Poznáte nás, symbolika, to je naše. Inak to nie je ani pri prudko romantickom prsteni Hearts. Bez slov, len tým, že je, tento diamantový skvost absolútne dokonale vyjadruje svet muža a ženy, dve rozdielne povahy, dva temperamenty. Bez slov, v prepletenom dizajne dvoch čiernobielych sŕdc však súčasne ukazuje, že v živote nie je ani tak dôležitá táto rozdielnosť, ako to, čo vo vzťahu ľudí spája. Porozumenie a láska. Nemožno ich od seba oddeliť, lebo spolu tvoria perfektný pár!

Súprava čiernych diamantov

2. Diamantová súprava Promise

„Čiernu môžete nosiť kedykoľvek, v akomkoľvek veku a pri každej príležitosti...“ Christian Dior

A to isté môžeme povedať o čiernych diamantoch. Prečo majú také špecifické DNA? „Čierny diamant je, technicky povedané, veľmi výrazne inkludovaný diamant, ktorého inklúzie bránia prechodu svetla až do takej miery, že kameň čiastočne stráca priesvitnosť. Zároveň je dôležité, aby tieto inklúzie boli čo najviac rovnomerne rozmiestnené vo vnútri diamantu, a aby ich farba bola tmavošedá až čierna. Celkový výsledný efekt tak vytvára elegantný dojem čiernej farby takéhoto diamantu,“ objasňuje top gemólog M. Mikuš.

Čierne diamanty dodávajú šperkom úplne nový rozmer!

Black and white tip Mikuš Diamonds: Ďalšie nádherné kúsky z našej šmrncovnej kolekcie protikladov tvoria nádherný set Promise (z angl. „sľub“). Mäkké tvary ako z Dalího snového vnímania sveta perfektne kontrastujú s prírodnými čiernymi a bezfarebnými diamantmi. Sľubujeme vám, že tento nevšedný luxus dokáže vyčariť tie správne emócie pri akomkoľvek sviatku vašej milovanej. Čiernobiela symbióza totiž dáva týmto šperkom úplne nový rozmer. Čierne diamanty podtrhujú jas a pôvab bezfarebných briliantov, ktoré vytvárajú ilúziu žiarivých hviezd na zamatovom nebi.

Čierne diamanty a kolekcia šperkov

3. Diamantový prsteň Passion

"Čierna je najviac elegantná farba. Je to moja najobľúbenejšia farba v palete farieb." Ricardo Tishi

Zaujímavé je, že v prírode sú dokonalé, rovnomerne a sýto sfarbené čierne diamanty pomerne vzácne. „Väčšina čiernych diamantov nemá dostatočnú hĺbku čiernej farby a táto zároveň ani nie je rovnako sýta v celom objeme diamantu. Veľmi často sa preto tieto „nedokonalé" čierne diamanty dodatočne upravujú technológiou HPHT, ktorá je však pri čiernych diamantoch akceptovaná klenotníckym trhom a ktorej výsledkom je zjednotenie a zintenzívnenie čiernej farby na celom povrchu diamantu,“ vysvetľuje Martin Mikuš, ktorého drahé kamene doslova pohltili.

Čierne diamanty dodávajú šperkom úplne nový rozmer!

Black and white tip Mikuš Diamonds: Týmto vám predstavujeme v poradí už tretí kúsok z luxusnej Black and white collection, a ako ste si mohli všimnúť, ide o nadčasové kontrasty, ktoré pútajú okamžitú pozornosť. Extravagantne, a pritom vkusne. Inak ani nemožno vnímať z vášne a ohňa zrodený koktejlový prsteň Passion, ktorý roztopí vaše melancholické jesenné nálady. Čiernobiela kombinácia totiž nepodlieha módnym trendom, ani výkyvom počasia. Už celé roky im to doslova klape. Navyše, v Passion skvoste naoko „biele“ (v skutočnosti bezfarebné) diamanty otvárajú podstatu šperku, čierne ho zasa uzemňujú. Tento neustály tok, výmena energie medzi briliantmi je niečo, čo nás nikdy neprestane baviť. A veríme, že ani vás. :-)

Nadčasová súprava s čiernymi diamantmi

4. Diamantová súprava Spell

"Môžete si vybrať akúkoľvek farbu, keď je to čierna." Henry Ford

Ak si všímate aj špecifické parametre, ktoré máme uvedené na našej webovej stránke pri každom šperku, určite vás zaujal fakt, že diamanty vo vyššie spomenutých modeloch vynikajú briliantovým výbrusom. V čom je špecifický tento typ brusu? „Okrúhly briliantový výbrus, alebo ako sa mu často zvykne vravieť briliant, je v skutku dokonalý. Nie náhodou sa stal základom pre množstvo ďalších tvarov, ktoré sú z neho odvodené a z hľadiska princípov optiky využívajú poznatky, ktoré do sveta brúsenia diamantov priniesol práve briliant,“ konštatuje Martin Mikuš. Kovový vzhľad čiernych diamantov spolu s tými bezfarebnými rozohrávajú luxusnú brilianciu svetla, ktorú môžete zažiť aj pri nasledujúcom klenote.

Čierne diamanty dodávajú šperkom úplne nový rozmer!

Black and white tip Mikuš Diamonds: Jemný a sofistikovaný model Spell zaujme predovšetkým konzervatívnejší typ žien. Nerušivé hrany, dokonalé tvary, to všetko spolu hrá do takej miery, že sme sa neuspokojili iba s jedným šperkom, a vytvorili sme rovno celý set. Set, ktorý spraví fantastickú službu napríklad na obchodných rokovaniach, ale aj spoločenských akciách, kde je noblesa a glamour štýl predpísaný „dress code“. V módnych aj dizajnérskych kruhoch je totiž známe, že čiernu môžeme kombinovať s každou farbou, pretože má schopnosť osvetľovať. V kombinácii s bielou pôsobí slávnostne. Okrem tejto výrazne pozitívnej estetickej stránky nemôžeme opomenúť fakt, že ide o šperky, ktoré nikdy nestratia na svojej hodnote. Prírodné diamanty, 14-karátové biele zlato, precízna ručná výroba, kvalitné zázemie nášho rodinného klenotníctva, ako aj nadštandardné benefity – to všetko je „all in one“ balíček, ktorý bude milovať celá vaša rodina. O to viac v tomto jesennom období, keď panujú takzvané sťahujúce energie, sme viac sami so sebou, so svojím vnútrom, čo odzrkadľujú aj farby, ktoré sú skôr tlmené, ako žiarivo výrazné.

Mozaika čiernych diamantov

5. Diamantový prsteň Mosaic

„Milujem čiernu farbu pre jej prísnosť a sexualitu. Žena v čiernej je skrátka dokonalá.“ Yves Saint Laurent

I keď o čiernej farbe mal Y. S. Laurent skutočne jasno, pravdou je, že voľba farieb bola a vždy bude vecou osobného vkusu. „Ak sa však na vec pozrieme z technického hľadiska, pri čiernych a bezfarebných diamantoch je ideálnou voľbou biele zlato. Farba diamantov je totiž jedným zo základných faktorov ich hodnoty. Je teda prirodzené, že práve biele zlato nechá ich farbe najlepšie vyniknúť,“ zamýšľa sa odborník M. Mikuš.

Čierne diamanty dodávajú šperkom úplne nový rozmer!

Black and white tip Mikuš Diamonds: Tento skvost chce odvahu! Koniec-koncov ako veľa vecí v našom živote, ktoré stoja skutočne za to! Niektorí povolaní tvrdia, že čiernobiela kombinácia je najjednoduchším farebným párovaním, iní zas, že tým najnáročnejším. Čo si myslíte vy? V každom prípade, zaujímavý tvar prsteňa, ktorý akoby mal vlastnú tvár, zaujme ešte zaujímavejším, naoko náhodným usporiadaním diamantov. V skutočnosti však nič nie je náhoda, a rozmiestnenie kameňov podlieha dokonalému oku našich klenotníckych majstrov. Tí sa skutočne vyhrali s 23 čiernymi diamantmi, ktoré kontrujú 60 bezfarebným diamantovým súkmeňovcom. Exotický pocit z tohto klenotu dotvára vo finále aj jeho názov – Mosaic.
 

Pre milovníkov nostalgie

6. Diamantová súprava Nostalgy

„Až v mojich štyridsiatich rokoch som zistil, že kráľovnou všetkých farieb je čierna.“ Pierre Auguste Renoir

A tipnete si, ktorý kameň je kráľom všetkých drahokamov? Áno, je to toľko skloňovaný diamant. Pozoruhodné je, že pokusy kombinovať rôznofarebné diamanty tu boli už dávno a určite vždy budú, a ako hovorí Martin Mikuš, „takáto kreatíva má svoje opodstatnenie a často je to práve ona, ktorá posúva hranice zažitých vecí.“ Aj preto sú Mikušovci nadšení, že kolekcia Black and white je puncom luxusu, kde vyniká tajomná farba noci (čierne diamanty) s belostným ránom (bezfarebné diamanty). V istom magickom okamihu, pred brieždením, keď nie je tma, ani svetlo, tam niekde treba hľadať túžbu matky prírody poskytnúť ľudstvu príťažlivé dary zeme – čierne diamanty. O zvyšok sme sa, ako vidíte, s vášňou nám vlastnou postarali v našej trenčianskej klenotníckej dielni.

Čierne diamanty dodávajú šperkom úplne nový rozmer!

Black and white tip Mikuš Diamonds: Aj vy cítite, že visiace náušnice majú v sebe zvláštne čaro? Trošku nostalgické, aj romantické, v každom uhle nabité pôvabom, ktorý len-tak nepominie. Ak sa toto všetko spojí s tou správnou farebnou kombináciou (hádajte akou:), a drahokamami, ktoré sú vraj najlepším priateľom ženy, vznikne „never out“ kombinácia, ktorá nikdy nevyjde z módy. Veríme však, že bude pravidelne vychádzať z vašej šperkovnice, keď si doprajete rovno celý nesmrteľný set s príznačným názvom Nostalgy.

Masívna elegancia

7. Diamantový prsteň Muse

„Vidím svoju budúcnosť úplne čiernu: čierny kaviár, čierne more, čierna limuzína a ... čierne diamanty.“

Záverom nám dovoľte naservírovať vám absolútnu pikošku, ktorá právom tróni v našej špeciálnej kategórii Unikátnych šperkov. Zjednodušene ide o typ klenotov, ktoré sú stelesnením majstrovstvom s pridanou hodnotou. Inými slovami, ide o malé umelecké diela, ktoré vyrážajú dych každému, kto vie oceniť fúziu prírody a klenotníckeho kumštu.

Čierne diamanty dodávajú šperkom úplne nový rozmer!

Black and white tip Mikuš Diamonds: Markantný prsteň Muse v 18-karátovom bielom zlate je pýchou našej klenotníckej tvorby. Bezpochyby výrazný, veľkoryso šarmantný, fenomenálne prepracovaný, bezchybne osadený a... takto by sme ho mohli zasypať prívlastkami, ktoré nemajú konca. Ani prsteň – tvar kruhu, nemá začiatok ani koniec, čím si právom zasluhuje status „dokonalého tvaru“. Na modeli Muse je však okrem kriviek dokonalé aj všetko ostatné, no rozhodne je to práve budúca majiteľka, ktorej nekonvenčne dokonalá „black and white voľba“ určí jej ďalšie kroky v duchu myšlienky „predo mnou bolo viacero ciest, rozhodla som sa ísť menej vychodenou a to o všetkom rozhodlo....“