BLOG

Dokonalé šperky k vianočnému stolu

Dokonalé šperky k vianočnému stolu

Aj vaša aktuálna pozornosť je zameraná na vianočné zdobenie hniezda lásky? A čoskoro sa plynulo presunie na dekorovanie vytúžených darčekov, tradičného stromčeka a sviatočného stola? A kde ste v tom vianočnom príbehu vy? Ako povedal R. Joseph Ernest: „Žena, ktorá sa zdobí, si plní len svoju povinnosť.“ Slovo povinnosť nahraďme (aspoň na Vianoce) magickými spojeniami ako rituál a tradícia. Veď najkrajší a najdôležitejší dar rodinného kozubu je mágia ženy, okolo ktorej oscilujú všetky milujúce bytosti. Čarujte cez sviatky s našimi šperkmi!

Dokonalé šperky k vianočnému stolu
 

Diamantové šperky pre osudové ženy

 

 „Čo sú Vianoce? Niečo výnimočné. Bláznovstvo v strede zimy, tajomstvá, objatia a nečakané návštevy. Je to návrat do dôb jaskýň: iba jedlo, oheň a rodina.“ Pam Brown
                                                                                                               
 

Dokonalé šperky k vianočnému stolu 

Čo symbolizuje diamant

Presne v duchu krásnej, vyššie uvedenej myšlienky „tajomstvá, oheň a rodina“ sme spojili diamanty do jednej podstaty – setu, ktorý sa nevyrovná žiadnemu bežnému svetu. Je to ako prekročiť prah pradávnej tajomnej minulosti (najstaršie diamanty sú staré 3,3 miliardy rokov!), ktorý sa dotýka prítomnosti – rodiny, ktorá je malým, no nekonečným vesmírom. Oheň ako prvok, ktorý hreje, sa zasa prepája so samotnou podstatou výroby našich šperkov. Z ohňa zrodené, s vášňou nosené. 

                          
 

Ametystové šperky pre tajomné dámy

 

„Chcel by som vložiť vianočnú atmosféru do pohára a môcť z neho vyberať každý mesiac po troške.“ H. Miller
                                                                                                                          

Dokonalé šperky k vianočnému stolu

Čo symbolizuje ametyst: Súhlasíme s pánom Millerom, aj my by sme si chceli nechať kvapkať vianočnú atmosféru ako životodarnú infúziu počas celého roka. V našom prípade sa však nemusíme spoliehať na zázračný pohár, disponujeme totiž prekrásnymi ametystovými šperkmi, ktorých fialová farba sa už nejeden rok viaže k duchu Vianoc. Túto sezónu bola dokonca farbou roka, čo však neznamená, že jej sýty kolorit bude budúci rok za zenitom. Drahokamové šperky majú vlastné pravidlá krásy a nadčasovosti, o čom svedčí aj naša kúzelná súprava Tangerine.
 

Morganitové šperky pre romantické duše

 

„Vianoce sú láska. Zakaždým, keď ľúbime, zakaždým, keď darujeme, sú Vianoce... D. Evans           
                                                                       
 

Dokonalé šperky k vianočnému stolu

Čo symbolizuje morganit: Lásku. Veď si detailne prehliadnite nežné odtiene tohto jemného drahokamu a iné, výstižnejšie slovo v „databáze“ ťažko nájdete. A ak sa tento vzácny „ružový smaragd“ spojí do šiestich okvetných lístkov najnovšej súpravy Cream, vznikne symbolika, ktorá berie dych. Oheň. Voda. Zem. Vzduch. Spiritualita. Rodina. Týchto 6 morganitových elementov spája a priťahuje jeden centrálny živel – Vy. :-)
 

Zafírové šperky pre elegantné „trendsetterky“

 

„Otváranie darčekov sa deje v čase Vianoc, ale buďte vďační celoročne za darčeky, ktoré dostávate.“ Lorinda Ruth Lowen
                                                                                                           

Dokonalé šperky k vianočnému stolu
 

Čo symbolizuje zafír: Hlboká modrá ako oceánsky kolorit evokuje pokoj a je skvelou voľbou práve v období pohodových sviatkov. Tento pokoj a neskutočná prírodná sila sa zhmotnila aj v drahokame zafír. Modrý brat rubínu, alebo numericky povedané, druhý najtvrdší drahokam na svete (číslo 9 na Mohsovej stupnici), je vraj taký mocný, že neprestáva pôsobiť ani na svojich pôvodných majiteľov, aj keď už zafír nosí niekto iný. Od legiend do našej klenotníckej dielne v Trenčíne prešla dlhá cesta, no my veríme, že práve zafírové duo Memory sa stane vašou vlastnou šperkárskou legendou.
 

Perlové šperky pre zasnené kráľovné

 

„Vianoce sú krištáľová guľa, v ktorej snežia naše nádeje.“

Dokonalé šperky k vianočnému stolu

Čo symbolizuje perla: Aj naše sladkovodné perly naoko pôsobia akoby sme ich zasnežili našimi túžbami. Ich guľatý tvar v rovine fantázie reflektuje dojem krištáľovej gule, z ktorej vie čítať vnímavé oko každej milovníčky drahokamových „plodov mora“. A ak potrebujete posledné „ohnivko“ k finálnemu rozhodnutiu, vedzte, že perly patria medzi 5 top základných šperkov, ktoré nesmú chýbať v šperkovnici žien akéhokoľvek veku či zamerania. S pocitom istoty ich môžete nosiť nielen počas osláv najkrajších sviatkov v roku. Ku všetkým našim ručne robeným pokladom sa totiž viažu nadštandardné darčeky: doživotná záruka proti vypadnutiu drahého kameňa a bezplatný servis prvej triedy poskytovaný našimi dlhoročnými majstrami klenotníkmi.
 

Šperky a šaty ako druhá koža

 

Popri toľko skloňovanej kráse nesmiete zabúdať ani na komfort počas Štedrého večera. Dôležité je, aby ste sa cítili aj vyšperkované pohodlne. Predsa len, žena ako „matka pluku“ má v tento výnimočný deň na svojich pleciach mnoho, i keď láskyplných starostí. A ako všetci vieme, zasadnutím k sviatočnému stolu sa ani zďaleka nekončia. Nehovoriac, ak máte doma nedočkavú parádnicu, ktorá chce byť rovnakou hviezdou ako jej mama.

Dokonalé šperky k vianočnému stolu
Neváhajte vytiahnuť na svetlo vianočného sveta detské šperky, z ktorých „kričí“ tradícia pri každom odlesku zlata a prírodných diamantov. A ak túto tradíciu chcete tento rok ešte len rozbehnúť, radi rozžiarime (nielen) detský svet našimi dokonalými šperkmi pre najmenších. Šťastné a ligotavé!