BLOG

Dokonalé šperky, ktoré potešia na Valentína!

Dokonalé šperky, ktoré potešia na Valentína!

„Milovať ťa nikdy nebola možnosť. Bola to nevyhnutnosť.“ Táto krásna myšlienka vzišla z pera austrálskej spisovateľky Truth Devour, no určite nám dáte za pravdu, že má celoplošnú platnosť. Naprieč kontinentmi, siedmimi horami i dolami, láska v nás všetkých prebúdza rovnako silné a veľakrát neuchopiteľné emócie. Pri nich muži ťažko hľadajú slová a tam nastupujú na pomoc naše ručne robené šperky. Tie povedia viac ako tisíc slov...


Náhrdelník Cupid

Perleťový náhrdelník Cupid z ružového zlata

Predstavujeme vám Náhrdelník Cupid. Na výrobu sme použili prírodné materiály: ružové zlato, perleť, diamant. Cena od 855,00 s DPH.

Pozrieť šperk

 

Diamantové prívesky v tvare srdca

V okamihu, keď niekto začne hľadať len samého seba, prestáva milovať.“  
Sv. Charles de Foucauld

Viete, prečo oslavujeme práve 14. februára sviatok zamilovaných? Istá legenda hovorí, že pôvodne pohanský kňaz Valentín, obrátený na kresťanskú vieru, žil v Ríme v treťom storočí po Kristovi. V tom čase platil v ríši dekrét cisára Claudia, ktorým sa zakazovalo rímskym vojakom ženiť sa, pretože manželské radosti by ich odvádzali od plnenia vojenských povinností. Svätý Valentín považoval nariadenie za porušenie Božích zákonov a snúbencov tajne oddával. Za to skončil vo väzení. Aj tam pomáhal kresťanom, posilňoval ich modlitbami a robil zázraky. Najznámejším z nich je vrátenie zraku dcére žalárnika a podľa novšej legendy sa kňaz a dievča do seba zamilovali. Keďže Valentín sa svojej viery nevzdal, 14. februára roku 270 ho Rimania popravili. Legenda dodáva, že Valentín stačil pred smrťou napísať lístok žalárnikovej dcére s vyznaním lásky. A práve to sa stalo základom valentínskej tradície.

Dokonalé šperky, ktoré potešia na Valentína!
 

Náš valentínsky tip: Veľmi obľúbenou valentínskou kategóriou šperkov sú jemné a cenovo dostupné zaláskované diamantové prívesky. Za všetky predstavíme skvost Devotion so zaujímavým srdiečkovým detailom srdca a dvomi prírodnými briliantmi, ktoré majú symbolizovať lásku medzi mužom a ženou. V našom klenotníckom svete je tento šperk už doslova legendou, ktorú oživujete vy sami zakaždým, keď sa rozhodnete darovať tento briliantový kúsok. Druhý prívesok s nádherným názvom Being je dokonalou súhrou detailov, kde žiari jeden neprehliadnuteľný diamant. Skvelé je, že oba prívesky si môžete vybrať vo všetkých druhoch 14-karátového zlata.
 

Diamantové náramky v tvare srdca

„Človek je stvorený z lásky a pre lásku: len láska ho naplní, z lásky sa bude raz zodpovedať, len láska má zmysel. Vojtech Kodet

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, prečo používame srdiečka, aby sme niekomu prejavili svoje city? Dôvod možno nájsť v ďalekej minulosti. Ľudia verili, že lásku pociťujeme práve v našich srdciach naplnených krvou. Zľudovené výroky „poskočilo mi srdce“, „pichlo ma pri srdci“, „mám zlomené srdce“ sú len dôkazom, ako silno a hlavne fyzicky pociťujeme emócie práve v súvislosti s naším milovaným srdcom. A keďže obdarovanie druhého naše srdce napĺňa prirodzenou radosťou, predstavíme vám ďalšie naše jedinečné kúsky so symbolom srdca.

Dokonalé šperky, ktoré potešia na Valentína!
 

Náš valentínsky tip: Pevný diamantový náramok Fervency so 14 briliantmi v tvare srdca patril v roku 2019 medzi najpreferovanejšie náramky z našej trenčianskej klenotníckej dielne. Aj keď to na prvý pohľad nie je vidieť, ide o veľmi rafinovaný kúsok. Náramok totiž môžete nosiť v klasickom dizajne (viď obrázok), no aj v otvorenom motíve. Treba ho vidieť, zažiť a potom kúpiť. Iná rovnica pri pohľade na tento skvost nie je možná. :-) No v prípade, že hľadáte šperk, na ktorý máte menší rozpočet, naša novinka Sheen je pre vás ako stvorená. Tento náramok je jemnejší, s dizajnom klasickej retiazky, no nechýba dokonalý symbol srdca s jedným briliantom. Veď aj vaša láska je iba jedna, však?

Diamantové náhrdelníky v tvare srdca

„Pravá láska je, keď sa môžeš pozrieť do duše človeka a nebáť sa toho, čo je vnútri." Erik Laarson 
 

Vedeli ste, že každý rok na sv. Valentína prijme talianske mesto Verona, kde žili milenci Rómeo a Júlia, okolo tisíc listov adresovaných Júlii? A keď už sme pri tej korešpondencii. Podľa asociácie Greeting Card Association si páry medzi sebou vymenia približne 190 miliónov „valentíniek“ každý rok. Valentín je tak v tomto smere druhým najpopulárnejším sviatkom (prvé miesto si držia Vianoce). Okrem „valentíniek“ sú však veľmi populárne dary vo forme čokolád, kvetov a šperkov.

Dokonalé šperky, ktoré potešia na Valentína!
 

Náš valentínsky tip: Ak preferujete myšlienku, že srdiečok nie je nikdy dosť, určite vás zaujme náš zaujímavý náhrdelník Sublime. Ten je originálny tým, žeho dekorujú až dve srdiečka. Jedno, ktorého obvod zdobí 21 diamantov, druhé, zo zlata, ktorého farebná preferencia je iba na vás. V dekolte doslova ožije a hodí sa na akúkoľvek príležitosť. Valentínskej premiére by sa však potešil aj náhrdelník Sheen. Áno, správne čítate, je to rovnomenný kúsok k spomínanému náramku Sheen. Úžasný diamantový tandem môžete darovať postupne, čo nesmierne ocení vaša diamantová kráľovná.

Diamantové náušnice v tvare srdca

Pravá láska sa nikdy nerozdá. Čím viac dávaš, tým viac ti zostáva. Antoine de Saint Exupery

Nie je tajomstvom, že deň zamilovaných oslavujú aj v Taliansku, Španielsku, Portugalsku, vo Francúzsku, Veľkej Británii, ale aj v USA, Kanade, Japonsku či Austrálii. Kým v Európe je tento deň spojený so slávnostným stolovaním, romantickou večerou a sľubmi, v Japonsku dávajú dievčatá chlapcom čokoládu. Tí, čo dostali tento darček, môžu o mesiac – 14. marca – dať dotyčnej bielu čokoládu. V USA je zasa sv. Valentín nielen sviatkom zaľúbených, ale aj dňom pre rodiny a pre priateľov. Láska má skrátka veľa podôb a v nasledujúcich riadkoch vám ukážeme, že nezabudnuteľná môže byť práve vďaka výnimočným náušniciam.

Dokonalé šperky, ktoré potešia na Valentína!
 

Náš valentínsky tip: Ľúbostné sonety sa budú spievať tak ľahko ako nikdy predtým, keď vás inšpirujú naše nádherné diamantové náušnice Sonnet. Neuveriteľných 108 briliantov vypĺňa srdcia oboch náušníc, ktoré sme zhmotnili v 18-karátovom ružovom zlate. Pri každom pohybe sa prejavuje dokonalá briliancia tohto diela, ktorému môžu konkurovať iba náušnice Crimpy. V ich prípade sme symbol srdca šikovne zapracovali hneď niekoľkokrát. Uhádnete, koľko sŕdc v srdci sa v tomto majstrovskom kúsku zo 14-karátového bieleho zlata skrýva?

Morganitové prívesky v tvare srdca

„Jestvuje prekážka, ktorú by neprekonala láska?“ Mahátma Gándhí

Pre tých, ktorí sú počas roka skúpejší na slovo a lásku prejavujú menej okato, je Valentín skvelou príležitosťou, ako sa vyznať zo svojich citov. Slová vďaky, rešpektu a hlbokej lásky chce cítiť každá žena, o to viac, ak sa tak stane dokonalou rečou šperkov. A dobrá správa pre nesmelých: podľa stáročnej tradície sa v tento výnimočný deň nepripúšťa, aby milovaná osoba vyznanie/dar odmietla, alebo aspoň zaň nepoďakovala. Ak zvolíte naše morganitové kúsky, hrozí „iba“ okamžité zamilovanie sa. Do šperku, aj toho, kto obdarúva.

Dokonalé šperky, ktoré potešia na Valentína!
 

Náš valentínsky tip: Romantika. Nežnosť. Éterickosť. Práve tieto atribúty vystihujú našu morganitovú kolekciu, v ktorej nájdete inšpiráciu na Valentína aj vďaka prívesku Erewhon, kde sme 13 prírodných morganitov ručne osadili do tvaru srdca. Toto „plné“ srdiečko naplní všetky chvíle radosťou z obyčajnej prítomnosti, ktorá sa razom stane neobyčajnou. Toto dokáže aj jeho morganitový súrodenec – srdiečkový prívesok Finery s decentnými líniami a netradičným usporiadaným 15 morganitov.

Temperamentné prívesky v tvare srdca

„Tvoja prítomnosť prešla cezo mňa rovnako ako niť cez ihlu. Všetko, čo robím, je prešité farbou." W. S. Merwin

Intenzívna červená farba, napríklad v obľúbených ružiach, je spájaná s Valentínom tak prirodzene, ako láska samotná. Zaujímavé je aj pozadie tohto prepojenia. Červená ruža bola favorizovanou kvetinou Venuše, rímskej bohyne lásky. Tým akoby žehná všetkým, ktorí siahnu po tejto voľbe. Pominuteľnosť živého kvetu je však niečo, čo nevytvára zážitok na celý život. To dokáže iba pravý šperk, ktorý pripomenie žene silnú emóciu aj po rokoch. A ak tvoríte vzťah so ženou, ktorá je prirodzene veselá a vášnivá, zbystrite pozornosť pri našich neprehliadnuteľných príveskoch!

Dokonalé šperky, ktoré potešia na Valentína!
 

Náš valentínsky tip: Od diamantov cez pastelové odtiene morganitov až po plnokrvné a živé odtiene drahokamov. Aj toto je naša valentínska púť, ktorá sa na tomto mieste končí, no u vás, veríme, iba začína. Nech vás v tom utvrdí náš čarovný prívesok Flakes s centrálnym turmalínom v tvare srdca a mnohopočetnými diamantmi. Je doslova magický, rovnako ako prívesok Garden, v ktorom rozkvitlo to najkrajšie, čo nám príroda v nerastnej ríši ponúka. Inými slovami, kráľovský ametyst, vášnivý granát, svieži chromdiopsid, nebeský topás, slnečný citrín, a, samozrejme, diamanty. Užite si Valentína podľa predstáv, nech oči vašej milovanej vždy žiaria ako drahokamy v našich šperkoch ukryté! :-)


Prsteň Yumi

Diamantový prsteň Yumi z bieleho zlata

Predstavujeme vám Prsteň Yumi. Na výrobu sme použili prírodné materiály: biele zlato, diamant.

Pozrieť šperk