BLOG

Farebné drahokamové novinky potešia pod vianočným stromčekom

Farebné drahokamové novinky potešia pod vianočným stromčekom

Nové veci. Nové zážitky. Zmena. Neustály pohyb. Aj takto by sa dal charakterizovať život, ktorý je všetko, len nie statický. V našom prípade sa „život“ odzrkadľuje najmä v téme nových šperkov a nových začiatkov, pretože každý šperk odvíja svoj vlastný príbeh. V nasledujúcich riadkoch vám predstavíme naše aktuálne novinky, ktorých rôznorodý štýl, dizajn, temperament či výber prírodných drahokamov príjemne brnká na strunu vkusu aj toho najnáročnejšieho klienta. Pohodlne sa usaďte a vyberte si svoj vysnívaný skvost!

 

❖  Farebné drahokamové prstene

 

Ideálne príležitosti: Zásnuby, Vianoce.

Novinky Mikuš Diamonds: Úspech diamantového zásnubného prsteňa Diva (rovnako ako vzrastajúci dopyt po farebných zásnubných prsteňoch), nás prirodzene inšpiroval k tomu, aby sme vytvorili aj farebnú variáciu tohto vysoko obľúbeného modelu. A voilá! Farebná Diva je na svete! Aby sme boli gemologicky korektní, ručne osadený prírodný rubín, smaragd a zafír perfektne stimulujú túžbu po novej životnej kapitole partnerského vzťahu. Ako hovorí Martin Mikuš: „Rubín, symbol lásky a vášne, je najcennejšou odrodou minerálu korund a popri svojej kráse je jedným z najtvrdších a najodolnejších drahokamov.“ Jeho „chladný“ brat zafír, s rovnako výnimočnými vlastnosťami, je pre svoju hlbokú modrú farbu preferovaný práve v zásnubných skvostoch. A čo smaragd? Táto sýtozelená a najvzácnejšia odroda berylu je dlhodobo obľúbená nielen v zásnubnom svete zahraničných celebrít, ale smaragd je častokrát prvou voľbou aj u našich klientov, ktorí hľadajú zásnubný skvost v krásnej a nadčasovej farbe.

Farebné drahokamové novinky potešia pod vianočným stromčekom

 

❖  Unikátne opálové šperky

 

Ideálne príležitosti: Spoločenské akcie, divadlo, ples, výročie, osobné sviatky, Vianoce.

Novinky Mikuš Diamonds: Drahý opál je absolútne unikátny drahokam, ktorý vyniká svojou farbohrou, tzv. opalizáciou. Tento optický fenomén nemá vo svete drahých kameňov obdobu. Žiaden iný drahý kameň nedisponuje podobným optickým efektom, a preto drahý opál právom patrí medzi najväčšie klenotnícke unikáty,“ uvádza nás do témy expert na drahé kamene Martin Mikuš. Dokonalým zázrakom, a nielen v tomto predvianočnom období, je prívesok Miracolo v kategórii našich Unikátnych šperkov. Drahý opál v tej najvyššej kvalite a neopakovateľnej kráse vyniká v úchvatnom tvare kvapky a vďaka prírodným briliantom po jeho obvode dodáva punc noblesy na tom správnom mieste. V prípade, že chcete mať svoj vysnívaný šperk stále na očiach, detailne si pozrite harmonicky vyladený opálový prsteň Escondido. Pojem „špičková kvalita“ sa vzťahuje na každý milimeter jeho tela, ozdobeného (okrem opálu) prírodnými diamantmi. Oba unikátne opálové šperky žiaria v bielom zlate, ktoré je vždy moderné, príjemné svieže a prirodzene príťažlivé.

Farebné drahokamové novinky potešia pod vianočným stromčekom

 

❖   Veľká trojka drahokamov vo veľkom štýle

 

Ideálne príležitosti: Dar žene za narodenie dieťatka, osobné sviatky, výročie, Vianoce.

 

Novinky Mikuš Diamonds: V úvode nášho článku, pri farebných zásnubných skvostoch, ste mali možnosť nacítiť si výnimočnosť rubínu, zafíru aj smaragdu. Koľká škoda by však bola, keby sme ich zmyselnú podstatu osadili iba do zásnubných „príbehov“! V živote zažívame toľko príležitostí, ktoré si zaslúžia jedinečné šperky. Toto poznanie plnohodnotne reflektujú práve novinky z tejto drahokamovej kategórie. Svieži drahokamový set Cuadrado zaujme už na prvý pohľad, okrem ručne osadeného rubínu či smaragdu, cielene zvoleným „cushion“ výbrusom. Inými slovami ide o štvorcový výbrus so zaoblenými rohmi (pripomína vankúšik – odtiaľ pochádza jeho pomenovanie). Perfektne namiešaný jemný a ženský dizajn takýmto spôsobom necháva vyniknúť kráse prírodných kameňov z „veľkej trojky“. To potvrdzuje aj druhá naša novinka, zafírovo-diamantový skvost Almada. Energické a trendové prevedenie, sexy dizajn tradičného modrého zafíru v cushion výbruse, nesmrteľné prírodné brilianty v štvorcovom uložení – to všetko zaradilo tento skvost do Unikátnych šperkov, ktoré nepoznajú hranice kreativity a času.

Farebné drahokamové novinky potešia pod vianočným stromčekom

❖  Nesmrteľné diamanty v rafinovanom duchu

 

Ideálne príležitosti: Plesy, divadlá, obchodné rokovania, výročia, špeciálne akcie, Vianoce.

Novinky Mikuš Diamonds: Ak našu rodinnú značku reflektujete už dlhšie, určite viete, že diamanty sú našou vášňou, priam srdcovou záležitosťou. V prepojení s vysokou estetikou a odbornosťou našich čelných predstaviteľov neraz vzniknú klenotnícke diela, ktoré nemôžeme nazvať inak ako unikátne. Nádherným príkladom je aj naša nová diamantová súprava s príznačným menom Terra (po taliansky „zem“). Prírodné diamanty sa skutočne zrodili pod zemským povrchom, aby tu na Zemi rozpovedali v šperkoch svoj jedinečný príbeh. Diamantová plastická kvapka v rafinovanom 3D dizajne zaujme všetkých, ktorí majú radi oblé línie a vnímajú bohatú symboliku tohto harmonického tvaru. Emocionálna aj materiálna hodnota, elegancia, nápaditosť – to sú slová, ktoré vám budú samé „naskakovať“, keď zažijete tento klenot na vlastnej koži.

Farebné drahokamové novinky potešia pod vianočným stromčekom

❖  Dizajnové sety šperkov v žiarivých farbách

 

Ideálne príležitosti: Promócie, osobné sviatky, rodinné oslavy, spoločenské akcie, Vianoce.

Novinky Mikuš Diamonds: Pustiť do svojho života „pani zimu“ v plnom rozsahu znamená zamilovať sa do farieb, ktoré ju prezentujú. Studené odtiene modrého topásu sa krásne miešajú so sviežimi odleskami zeleného peridotu, ktorého krásu si ako prví cenili starovekí Egypťania. V lete, naopak, vyniknú tieto neprehliadnuteľné prírodné drahokamy na opálenej pokožke a pripomenú vám všetky vzácne dovolenkové chvíle. V tomto duchu vám predstavujeme našu novinku, drahokamovú súpravu Avila, ktorá vyniká aj zaujímavým usporiadaním okvetných lístkov. V danom súzvuku pôsobia ako kvapky rannej rosy bezfarebné diamanty, ktorých brilianciu podčiarkuje 14-karátové biele zlato.

Farebné drahokamové novinky potešia pod vianočným stromčekom

 

❖   Neodolateľný minimalistický trend

 

Ideálne príležitosti: Šperk pre radosť, narodenie dieťatka, osobné sviatky, výročie, Vianoce.

Novinky Mikuš Diamonds: Milujete pastelové odtiene drahokamov, ktoré viete ľahko zladiť s akýmkoľvek oblečením? A stalo sa vám niekedy, že ste sa nevedeli rozhodnúť medzi blankytným akvamarínom a ružovým morganitom? V tom prípade sme (aj pre vás) rozlúskli túto dilemu – a to vďaka éterickej súprave Fragilita, v ktorej sme úžasným spôsobom spojili tieto dva krásne drahé kamene. Minimalistický dizajn, ktorý je priam životným štýlom mnohých žien sa nádherne prepája s akvamarínom, ktorý svojou unikátnou farbou pripomína morskú hladinu.

Farebné drahokamové novinky potešia pod vianočným stromčekom

„Akvamarín je svetlomodrou odrodou berylu a medzi jeho známych „súrodencov“ patrí aj spomínaný ružový beryl (morganit),“ vysvetľuje Martin Mikuš a hneď dodáva pre akvamarín, rovnako ako aj morganit platí, že čím väčší drahý kameň sa zo suroviny vybrúsi, tým sýtejší je jeho výsledný odtieň. Oba kamene sú navyše známe výnimočnou vlastnosťou – pleochroizmom, ktorá je príčinou toho, že jeho farba sa javí odlišne sýta pri jeho rôznom natočení.“ Správny výbrus je teda základom toho, aby akvamarín aj morganit nadobudli pri osadení do šperku čo najsýtejšie tóny. Aj vy cítite, že po tomto informačnom toku sa už nikdy nebudete pozerať na drahé kamene rovnakým spôsobom? Veríme, že i takto oceníte každú jednu nuansu, ktorá tvorí individuálny temperament ručne robených šperkov z našej trenčianskej klenotníckej dielne.

 

Zaujali vás naše šperky a hľadáte vhodný darček pod vianočný stromček?

 

V tom prípade vás radi privítame v jednej z našich siedmich kamenných predajní, ktoré máme lokalizované po celom Slovensku. Ak dávate prednosť online nákupu z pohodlia domova, prajeme vám inšpiratívne chvíle strávené v našom internetovom klenotníctve www.mikusdiamonds.sk. Bohatú aktuálnu nádielku šperkov však pravidelne prinášame aj na našich sociálnych sieťach. Všetko všade tvoríme pre radosť a vašu spokojnosť, aj preto sa na nás môžete spoľahnúť pri poskytnutí nadštandardných benefitov, akými sú doživotná záruka proti vypadnutiu drahého kameňa a špičkový bezplatný servis. Tešíme sa na vás!